Черните красиви ангели на Феномена са инсталирани в самото подножие на върха на държавата!

Би Нюз

Черните ангели на Феномена! Кои са те и в кои лъскави кабинети точно на върха на държавните институции са дълбко законспирирани? Добре е да ги осветим преди новите рокади по кабинетите с поредната служебна власт. Особено, когато говорим как Феномена дърпа конците на своето мъпет шоу във властта.

Три дами държат ключови позиции в държавната администрация и са като цъкащи бомби заради близостта си с председател на парламентарна група. Известни са като Черните ангели на Феномена.
Става въпрос за Габриела Козарева, Мария Филипова и Лилия Иванова. И трите са красиви и образовани дами, но изкачват стремглаво кариерната стълбичка благодарение на широкия гръб на КОЙ. През тях минават ключови назначения, уволнения, проверки, обществени поръчки.


Коя е Габриела Козарева?
Габриела Козарева беше назначена за главен секретар на МС в мандата на злополучния служебен премиер Димитър Главчев. Тя стана и първият главен секретар, който „спечели конкурс“. От 1989 до наши дни такава процедура в МС е нямало, но сега бе направена, за да се бетонира на поста един от Черните ангели на Феномена.
В края на април Главчев изненадващо издава заповед да се проведе конкурс за позицията. А на 8 май тази година МС взима набързо и решение за назначаване на конкурсна комисия. Очаквано на „конкурса“ се явява само един кандидат – Габриела Козарева. Шеф на комисията пък още „по-изненадващо“ е Лилия Иванова, забележете от Министерството на спорта, където Козарева също е работила на важен пост.
Кандидатката получава задача да изработи концепция за „Усъвършенстване на основните процеси в администрацията на Министерския съвет в контекста на електронното управление“. Тя, разбира се, се справя толкова добре, че печели конкурса и е назначена на мига.
Главният секретар на Министерски съвет е един от най-ключовите постове в държавата, но на него вече е бетонирана Козарева. Според информация на Club Z „Габриела Козарева е считана за близка до (съ)председателя на ДПС Делян Пеевски. Тя бе изпълнителна директорка на Агенцията по вписванията в периода 2018 – 2021 г. Тогава на власт бе правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“. А щом около името й гръмна скандал, Бойко Борисов в типичния си стил посочи, че му е била „дадена от „Атака“.
Козарева бе отстранена от поста в Агенцията по вписванията през юни 2021 г. На власт по това време вече бе служебното правителство с премиер Стефан Янев. Смяната на Козарева пък направи тогавашният правосъден министър Янаки Стоилов заради „множество нарушения, установени при проверка на Агенцията по вписванията от Инспектората на правосъдното ведомство“.
Днес през Козарева ще минават всички решения на управлявания от Горица Грънчарова – Кожарева Министерски съвет.

Коя е Лилия Иванова?
Лилия Иванова, под чието ръководство се провежда фамозния конкурс, също не е случайна. В момента тя е намерила тих пристан в Министерството на младежта и спорта като главен секретар.
БНР припомня следните факти от биографията й: „Става зам.-министър на икономиката през 2018 г. Преди това е началник на кабинета на ресорния министър Емил Караниколов.
На поста остава до края на 2020 г. Бе сменена заедно с отстраняването на Караниколов от кабинета на Борисов след започналите протести и по подозрение във връзки с ДПС“.
От управлението на Иван Костов досега Лилия Иванова е заемала последователно длъжностите началник на кабинета на министъра на културата, съветник в МС, директор на дирекция в Министерство на държавната администрация, била е главен секретар в Министерството на земеделието, в Министерството на здравеопазването, в Министерството на младежта и спорта.
Скачащата като пчеличка от пост на пост се появи и в проекто-кабинета на Слави Трифонов, когато ИТН спечелиха изборите. Иванова беше номинацията на Трифонов за поста на социален министър. Това беше N-ата партия, от която изскочи напористата юристка, която вече над 20 години се движи чевръсто из коридорите на властта.

“Жертва на опит за изнасилване от Черепа” защитава потребителите

Коя е Мария Филипова?
Третият ангел е Мария Филипова. Красавицата лети стремглаво по върховете на държавата, като дори е и свидетел срещу Васил Божков, който по думите й „искал да я изнасили“.
В момента Филипова е председател на Комисията за защита на потребителите. Тя бе инсталирана на този пост отново в главчевото правителство, като преди това беше зам.-председател на КЗК.
Филипова бе шеф на Държавната комисия по хазарт от февруари 2018 г., след като тогавашният финансов министър Владислав Горанов уволни предшественика ѝ Огнемир Митев. Името ѝ нашумя покрай разследванията на бизнесмена Божков. От воденото срещу него дело стана ясно, че „той дълги години работил добре с Митев. След уволнението на Митев, Божков опитал да продължи работа с наследничката му Мария Филипова, но тя не му вдигала телефона. Тогава Божков я посетил в кабинета й“.
От доказателствата по делото срещу Божков, изчетени в съдебната зала от съдия Христинка Колева, става ясно, че Божков „започнал да я опипва и целува и опитал да я изнасили“. Дали заради своята репутация или тази на Божков, Филипова мълчала по случая две години.
По пътя към високите постове, Филипова е завъртяла главата и на високопоставен началник, който изгоря заради терасата си, твърдят запознати с нейната кариера.
Сега прикрити зад дебелата сянка в министерските коридори тези три дами ще водят битка до кръв за своя благодетел.
Освен ако не го предадат. Защото така правят Черните ангели.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Черните красиви ангели на Феномена са инсталирани в самото подножие на върха на държавата! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!