Музикален инструмент според зодията

Труд

Водолей

Модерен синтезатор

Съвременните синтезатори предоставят огромни възможности за творчество. Освен че синтезират звука на различни инструменти, те лаят, мяукат, издават звуци от дращене и дишане, както и звуци от тракане на токчета по празен среднощен тротоар. Така че Водолеите биха били доволни от такъв високотехнологичен инструмент, който би позволил на въображението им да полети. Друг подходящ инструмент е теремин. При него няма физически контакт и работи на принципа на металотърсач, така че Водолеите ще харесат необичайния му характер. Водолеите са любители на необикновеното. Затова харесват джаз и музиканти със своеобразен стил и характер (като покойния Дейвид Бауи).

Риби

Църковен орган

Хората с най-мечтателна душа - Рибите трябва да свирят на лира, цитра или друг подобен инструмент, предизвикващ пасторални образи. Тяхната сложна душа е малко като на Скорпионите, но по-сантиментална и не толкова мрачна. Рибите обичат красивата духовна музика и предпочитат да слушат орган и църковни песнопения. Ако се ръководим от това, спокойно можем да предположим, че те имат влечение към органа. Не всеки може да стане органист, така че някои родени под този знак може просто да имат удоволствието да пеят в църковен хор. Рибите харесват сложни и комплексни мелодии. С удоволствие слушат музика от Средновековието, както и музика на различни култури.

Лъв

Класически саксофон

Лъвовете априори са рок звезди, те трябва да бъдат център на внимание и да получават аплодисменти. Така че е по-добре да са водещ певец на рок група, или поне водещ китарист. Но ако говорим за класическа музика, тогава саксофонът, тромпетът, флейтата или пианото са подходящи за тях. Когато свирят в оркестър, Лъвовете имат един недостатък - опитват се да привлекат вниманието към себе си. Представителите на тази зодия трябва да се борят с тази склонност, което ги кара да свирят или по-бързо, или по-силно от останалите музиканти в оркестъра. Тъй като обичат всички да гледат в тях, Лъвовете харесват твърдата музика, както и драматичните произведения с оркестрови елементи.

Скорпион

Драматично виолончело

Виолончелото е подходящ инструмент за едни наистина мрачни мистици като Скорпионите. Той е един от двата най-ниски струнни инструмента (само контрабасът е по-нисък), а звукът му е богат, завладяващ, дълбок и изпълнен със смътна тъга - точно по вкуса на Скорпионите. Ако искат да свирят на духови инструменти, то правилният избор е тубата, която е най-слабо звучащият инструмент в духовия оркестър. Гласът є е властен и малко зловещ, което много харесват представителите на този знак. Пиано, китара и барабани не са най-добрият избор за Скорпионите. Те са пламенни натури и слушат страстна музика. Харесва им класиката, но си падат и по джаз и електронна музика със силен бийт.

Везни

Нежна арфа

Хората от тази зодия са весели, приятелски настроени и не обичат споровете. Те са очарователни и сякаш са родени под щастлива звезда. Представете си рая. В облаците седи ангел - бял и мил, лицето му е ведро, светло, крилете му пърхат като на пеперуда и под нежните му пръсти се чуват най-красивите звуци. Той свири на арфа. Тъй като Везните са ангелът на зодиака - истинска светена вода - би било много добре да бъдат арфисти. По-достъпен, но доста ефирен инструмент е ксилофонът. И ако отидем по-далеч, можем да предложим да опитат орган. Тъй като са мечтатели по природа, Везните харесват всичко от романтичната ера на класиката. От модерната музика най-много им допада метъл.

Козирог

Романтична мандолина

Мандолината е най-логичният избор за Козирозите. С помощта на този популярен в цяла Европа инструмент преди два-три века романтичните влюбени пеели серенади на избраниците на сърцето си. На мандолина може да се изпълняват както руски романси, така и италиански канцонети. Но, честно казано, представителите на този земен знак по-често стават джазмени (Джанис Джоплин) и рок музиканти (Дейвид Боуи, Елвис Пресли, Мерилин Менсън), а в рок групата мястото на Козирозите е като перкусионисти. Вроденото им желание за ред и дисциплина ще им помогне да не забравят, когато хванат палките. Предпочитат песни, които разказват цели истории. Обичат също оперна музика и джаз.

Дева

Първа цигулка

Девите добре биха се справили със свиренето на цигулка, не непременно първа, но би било хубаво. Родените под този знак не обичат да изпъкват, но нямат и грам вяра, че някой друг освен тях самите ще се справи с конкретна ситуация или задача. Затова предпочитат да ръководят. Иначе гласът на цигулката изразява богатата душевност на Девата, в чието съществуване всички се съмняват. Пианото също е инструмент, на който една истинска Дева ще се радва. Дори само защото могат да го полират и почистват редовно. Девите притежават високо развито чувство за ред. Предпочитат по-скоро спокойна музика, защото им помага да се концентрират. Освен това харесват келтската танцова музика.

Овен

Бас-китара

Родените под този зодиакален знак са смели, уверени и дръзки хора. Овните непрекъснато се държат така, сякаш са пъхнали пръсти в електрически контакт, и затова не е изненадващо, че хората най-често си ги представят как държат в ръцете си електрическа китара. Ясно е, че не всеки Овен е създаден да бъде водещ китарист, така че може би част от рогатата армия ще трябва да се съсредоточи върху бас китарата. Но ако не им харесва това място в бандата зодиакални рокери, тогава им дайте пиано, за да ронят сълзи над музиката на Шопен. Въпреки че, ако говорим за класика, Овните си падат по ритмичната, маршова музика и симпатиите им гравитират към Рихард Вагнер или Едуард Григ.

Телец

Огромна туба

Нека започнем с едно важно уточнение - Пьотр Илич Чайковски е Телец. Този факт по никакъв начин не трябва да кара другите Телци да си мислят, че един ден ще станат велики композитори - няма нужда. Като земен знак за тях ритъмът е важна част от музиката. За разлика от Овните, Телците не са шоумени по природа. По-скоро това е крайъгълният камък на всеки оркестър, банда или ансамбъл. Инструменти за Телците са контрабас, бас китара, туба или фагот. В най-тежките случаи на засегнатото ухо - тоест, ако изобщо нямат музикален слух, ще трябва да изберат триъгълника. Като позитивни и оптимистични личности те обичат да припяват на хитове по радиото и харесват саундтракове на филми.

Стрелец

Писклива гайда

Стрелците са лекомислени и игриви като песента на гайдата, в същото време имат нужда и от малко стабилност, каквато би им дал постоянният тон на ручилото. Ако сте зодия Стрелец, ето какво: напъхвате гайдата, слагате я в раницата заедно с бельото и четката за зъби, излизате на пътя и вдигате ръка за стоп. Стрелците са весели и обичат танците, но понякога се нуждаят от малко последователност. Гайдата свири не само българска и шотландска народна музика, но и италианска, шведска и т. н. Друг музикален инструмент за тях са барабаните на хеви метъл група. Стрелците имат свободолюбив дух. Обичат да гледат филми и слушат саундтракове. Падат си и по солови изпълнения на китара.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Музикален инструмент според зодията - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!