Зеленски: Прехвърлихме войната на земята на агресора

/КРОСС/ Украинският президент Володимир Зеленски коментира операцията на ВСУ в руската Курска област. Във вечерното си видео обръщение украинският лидер каза, че войната се премества "на територията на агресора". "Днес вече няколко пъти главнокомандващият Сирски докладва - за фронта и нашите действия и изтласкване на войната на територията на агресора.

"Политико": Западът е одобрил украинската атака срещу Курска област

Зеленски намекна за забрана на свързаната с Русия Украинска православна църква

Благодаря на всяко наше подразделение от Силите за отбрана, което осигурява това. Украйна доказва, че наистина знае как да върне справедливостта и гарантира точно такъв натиск, какъвто е необходим - натиск върху агресора", заяви Зеленски. Президентът не коментира по-подробно настъплението на ВСУ в Курска област. В същото време той добави, че украинските бойни бригади са наистина ефективни в защитата на нашата държава, унищожавайки окупатора.

"Целият фронт не го оставяме без внимание. На всяко направление, на всички точки се водят бойни сблъсъци. Харковска област, всички направления в Донецка област, особено най-тежките - Покровски, Торецки, Краматорски - и южната част на нашата държава. Навсякъде има за какво да благодарим на украинските войници", добави президентът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Зеленски: Прехвърлихме войната на земята на агресора - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!