1000 часа изработват роклята на Селин Дион в Париж

Retro.bg

Звезди блестяха в ослепителни тоалети на откриването на олимпиадата

Откриването на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше не само спортно, но и модно събитие, което събра най-големите звезди от различни области на изкуството и спорта.
На церемонията, която се проведе на 26 юли, зрителите бяха омагьосани от бляскавите тоалети на знаменитостите, които създадоха незабравимо зрелище.  

Едно от най-очакваните и вълнуващи изпълнения беше това на легендарната Селин Дион.
След дълго отсъствие от сцената поради сериозното заболяване синдром на скования човек 56-годишната музикална икона се завърна триумфално. Тя изпълни Hymne A L'Amour на Едит Пиаф на втория етаж на Айфеловата кула, издигната на 125 метра над земята.
Това беше нейното първо изпълнение след диагнозата ѝ през август 2022 г. и то предизвика бурни аплодисменти и емоции сред публиката.

Специално за този повод Селин Дион носеше уникална рокля, дело на модната къща Dior. Проектирана от италианската дизайнерка Мария Грация Киури, роклята включваше над 500 метра ресни, обсипани с хиляди сребърни мъниста, които блестяха под светлината на прожекторите. Сложността на дизайна и детайлите на роклята са отнели над 1000 часа ръчен труд, а резултатът беше зашеметяващ. Селин допълни визията си с ослепителни бижута и елегантна прическа, което подчерта нейната неподражаема изисканост и стил.

Откриването на Олимпийските игри не мина и без другата голяма звезда на вечерта – Лейди Гага, която също като Селин Дион бе облечена от главата до петите в Dior. Нейното изпълнение беше вдъхновено от френското кабаре и включваше интерпретация на Mon Truc en Plumes от Зизи Жанмер. Гага бе облечена в смел и провокативен тоалет. Той бе комплекс от черно бюстие от сатен, много къси панталонки, пола от пера и сако. Перата са естествени, събирани са от птици. Визията се допълваше от черни ръкавици и прическа с пера от Стивън Джоунс.

По време на изпълнението към Гага се присъединиха 10 танцьори, облечени също в тоалети на Dior, вдъхновени от Одри Хепбърн в хитовия филм от 1954 г. „Сабрина“.

Сред другите гости на откриването бяха и модни икони като Чарлийз Терон, Зендая и Серина Уилямс.
Те демонстрираха своите уникални стилове на пре-партито по случай откриването на олимпиадата. Чарлийз Терон се появи в елегантна дълга рокля, докато Зендая избра модерна и секси визия. Серина Уилямс, известна със своите дръзки модни избори, също не разочарова с впечатляващия си тоалет.

Особено внимание привлякоха Синди Крауфорд и дъщеря ѝ Кая Гербер, които показаха, че модният талант е в кръвта им. Гербер избра къса черна минирокля с тънки презрамки, която носеше с червени токчета Gucci.
Черната рокля на Крауфорд пък падаше малко под коляното. Тя също добави нюанси на червено с малка компактна чанта с форма на ветрило.

Олимпийските игри в Париж 2024 не само събраха най-добрите атлети от цял свят, но и се превърнаха в моден подиум, на който звездите блестяха с цялата си прелест.


Знаменитата рокля на Селин Дион



Лейди Гага в зрелищен тоалет


Моделът Синди Крауфорд и дъщеря ѝ Кая Гербер

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: 1000 часа изработват роклята на Селин Дион в Париж - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!