Кирил Петков добави към Калин Стоянов още двама топ полицаи за нежелани за МВР министър

Труд

Кирил Петков разшири списъка си от нежелани от него лица за министър на вътрешните работи в служебния кабинет на номинираната от президента за министър-председател Горица Грънчарова–Кожарева. "Първият тест за Горица Грънчарова е кой ще бъде нейното предложение за МВР министър", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Освен настоящия министър Калин Стоянов, Петков включи в списъка си зам.-министър Стоян Темелакиев, както и директора на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков – и двамата полицаи с дългогодишна кариера в системата на МВР. Номинацията на всеки един от тримата за Петков означавало, че „Делян Пеевски назначава МВР министри в този кабинет“.

„Това, което за мен е много важно дали г-жа Кожарева ще работи за честни избори и за България или ще изпълнява нечии поръчки. Има един много ясен тест – кой ще бъде МВР министър. Ако г-н Калин Стоянов остане или Атанас Илков, или г-н Темелакиев – едно от тези три лица стане МВР министър, за мен ще означава, че Делян Пеевски назначава МВР министри в този кабинет. Ако е някой друг, освен тези три имена, тогава има шанс. Благодаря!“, каза Петков пред репортери в кулоарите на Народното събрание и отказа да отговоря на журналистически въпроси. 

Припомняме, че минути след консултациите при президента в четвъртък следобед и поредните атаки от ПП-ДБ към Калин Стоянов, този път отправени от Николай Денков, силовият министър в кабинета Главчев Калин Стоянов отговори така:

„Старата песен на нов глас. Крайно време е Денков и компания да разберат, че министерството на вътрешните работи и в часност служилитете на МВР, не са лъжица за тяхната уста. Завършваме разговора!“, каза вътрешният министър. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кирил Петков добави към Калин Стоянов още двама топ полицаи за нежелани за МВР министър - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!