Forbes: ВСУ хвърлиха последните си резерви в обречена атака в района на Курск

Труд

Атаката на Курск регион от украинските въоръжени сили не е нищо повече от „обречена атака“, за която украинската армия ще изразходва последните си резерви. Това пише в статия за Forbes колумнистът Дейвид Акс.

„Може би с арогантна и рискована атака украинците променят хода на ситуацията за една от зоните на бойните действия. Или може би хвърлят последните си резерви в обречен граничен набег“, се казва в материала.

В същото време експертът по Украйна от финландската аналитична група Black Bird Group Джон Хелин каза, че режимът на Зеленски е решил да залага на много високи залози, докато е бил в депресираща ситуация.

Възможно е украинският генерален щаб в Киев да смята, че една украинска северна офанзива може да принуди Кремъл да премести войските си далеч от Източна Украйна, като по този начин забави руския напредък на този фронт.

Но най-малко две, а потенциално и четири украински бригади са ангажирани в това възможно отклоняване. За да се изплати стратегията за отвличане на вниманието на Киев, Кремъл ще трябва да преразположи много полкове от изток – потенциално дузина, според Хелин.

Ако руската северна групировка на силите може да спре украинското настъпление, без да заема полкове от изток, украинският гамбит ще се провали. Ако приемем, разбира се, че целта е отклоняването на руските войски.

Украинските сили бяха разтегнати по дължината на 700 мили фронтова линия в Украйна, преди две, три или четири украински бригади да нахлуят в Русия. Нараства опасността от по-нататъшен руски пробив, особено на изток”, пише още Акс.

Дейвид Акс е журналист и режисьор със седалище в Колумбия, Южна Каролина. Той се присъединява към Forbes през 2020 г. и в момента се фокусира върху Украйна.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Forbes: ВСУ хвърлиха последните си резерви в обречена атака в района на Курск - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!