Костадинов: Прокуратурата на Пеевски закриля Ивелин Михайлов. Искаме оставката на главния прокурор

Glasove.com

Прокуратурата на Пеевски очевидно пази Ивелин Михайлов. Това написа във Фейсбук лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов след края на заседанието на временната комисия за разследване на дейността на Ивелин Михайлов.

От разгледания днес в Народното събрание доклад на временната комисия за разследване на "Историческия парк" става ясно, че според МВР има данни за създаването на "пирамидална" структура и пране на пари от страна на Ивелин Михайлов, пише OFFNews.bg.

Заседанието по доклада бе засекретeно в частта, в която се четоха показанията на ДАНС и НАП. OFFNews обаче научи, че е било съобщено, че двете държавни агенции са започнали да разследват Михайлов за измама на стойност 70 млн. лв. 

НАП проверява дейността на Ивелин Михайлов за 5 години назад. Разследването на ДАНС и НАП се прави на база на сигнала, изпратен от комисията, въз основа на показанията, чути там, твърдят независимите източници, пожелали анонимност заради секретността на доклада. 

Лидерът на "Възраждане" в публикацията си във Фейсбук също потвърждава за доказателства за престъпления на Ивелин Михайлов: 

Преди малко временната комисия за разследване на дейността на Ивелин Михайлов приключи своята работа и докладът беше приет. Изпратен е в прокуратурата. В него има доказателства за осъществени престъпления по 39 текста от Наказателния кодекс, вкл. държавна измяна. 

Прокуратурата на Пеевски очевидно пази Михайлов, тъй като се оказа, че досега е унищожила повече от 100 сигнала срещу него. Ако и сега няма действия срещу ОПГ-Величие, "Възраждане" ще поиска разследване и отстраняване на Главния прокурор за съучастие в оррганизираната престъпна група.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Костадинов: Прокуратурата на Пеевски закриля Ивелин Михайлов. Искаме оставката на главния прокурор | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!