Свидетели сме на най-големия грабеж в съвременната история на България

Автор: Виктор Димчев, Труд

Всеки ден България ще плаща на турската компания Боташ по половин милион лева, докато не платим всичките 5 млрд. лева на турците за далаверата на капитана, който ни беше служебен енергиен министър. 

Над един милиард лева ще загубим, защото не сме санирали нищо по ПВУ, благодарение на сбърканите процедури от спасители и променци.

Нито една стотинка може да не влезе от същия План въобще у нас, поради същите герои. 

Нито едно разследване за някаква кражба - от КТБ през Хемус до ковид енергийните далавери - не беше доведено докъдето и да било. 

Междувременно нито една от щедрите обещани инвестиции, реформи или промени не беше реализирана, освен че сега хора като Черепа са на свобода, хора като Вълка печелят по 150 млн. от държавната ББР, хора като Цецо от Белград са недосегаеми, а всички останали препраха откраднатото. 

Усвояваме няколко процента от еврофондовете, които ни се полагат по право, защото почти всички процедури по тях се обжалват, връщат заради некадърност, крадат до стотинка, разпределят инхаус. 

Свидетели сме на най-големия грабеж в съвременната история на България. Ако се чудите защо не се съставя правителство, защо няма управление, защо всички мълчат - защото всички са натопили сламки в кацата с държавни блага и щедро пият от нея, докато свърши. 

Онези, които ви залъгват с розови еднорози, мамят ви с криви трамвайни релси, заблуждават ми с готови политически решения, всъщност забогатяха на гърба на прости хора, които им се довериха. И ще продължат да богатеят, докато ние блеем, уважаеми. 

Да си знаете.

(От фейсбук, заглавието е на Труд)

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Свидетели сме на най-големия грабеж в съвременната история на България - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!