18-годишният Християн, който спаси живота на давещо се момиче: Всеки нормален човек би постъпил така

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова тв, Petel.bg

18-годишният Християн Филипов от Поморие получи награда, след като спаси давеща се жена. В деня на спасителната акция младежът е с едва 20 дни стаж зад гърба си на плажа. И въпреки това той се хвърля във водата и успява да доведе спасителната акция до щастлив край. 

На 2 юли в около 14,30 часа става индцидент на вълнолома, при който мъртво течение завлича момиче. Аз виждам какво се случва и веднага съобщавам на колегите по станцията,  че има инцидент и влизам при момичето. То беше в паника, беше се нагълтало с вода. Казах й да се успокои, че съм при нея, за да й помогна. 10 минути се борих с нея, защото тя ме давеше , а аз исках да я измъкна от водата. Но в крайна сметка успях да я докарам до камъните, а колегите ми помогнаха да я вдигнем. Повикахме екип на Бърза помощ и закараха момичето в болницата.

Това разказа пред Нова тв Християн Филипов.  

Ва тази ситуация просто ме удари адреналина. Според мен всеки нормален човек ще постъпи като мен и ще скочи да помогне, посочи той.

В първия момент не можах да повярвам на станалото. Но като мина време и асимилирах случката, се почувствах удовлетворен от работата си, посочи той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - 18-годишният Християн, който спаси живота на давещо се момиче: Всеки нормален човек би постъпил така

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!