ЧУДО: Всеки ден един българин става милионер

Всяка седмица в страната се появяват по още шест души – почти по 1 на ден, които могат да се похвалят, че имат над 1 млн. лв. на депозит в банка. През второто тримесечие на годината депозитите на граждани с над 1 млн. лв. в тях нарастват със 77 броя и към края на юни достигат рекордните 1595 броя, показват данни на БНБ. В тези милионерски депозити има общо над 4,2 млрд. лв.

В рамките на година депозитите на милионери се увеличават с 271 броя, или с над 20 на сто. А общият размер на средствата в милионерските депозити нараства с над 607 млн. лв. Депозитите с над 1 млн. лв. са на трето място по ръст в рамките на година. Най-бързо се увеличават влоговете на граждани със суми между 200 хил. лв. и 500 хил. лв. в тях, показват данните на БНБ. В рамките на година тези депозити се увеличават с над 26 на сто и вече надвишават 24 хил. броя. На второ място по ръст на депозитите на граждани със суми между половин и един милион лева – за година те се увеличават с 24 на сто.

Данните на БНБ показват, че най-бързо нарастват парите в големите депозити на граждани. При влоговете с по-малки суми също има увеличение, но е значително по-малко в сравнение с влоговете със над 200 хил. лв. в тях. А при някои от най-малките депозити дори има спад – както на броя им, така и на общата сума на спестените средства. Това показва, че гражданите трупат спестявания в банките, но увеличението на парите е доста неравномерно. Средствата на хората с големи депозити нарастват значително по-бързо от парите на хората с малки суми в банките.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ЧУДО: Всеки ден един българин става милионер - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!