Милиони борчове: Корнелия фалира БСП – ето кои намазаха

INTRIGI.BG

Корнелия Нинова, която продължава да се инати, че била все още председател на БСП, не само маргинализира партията, изпращайки я в дъното на парламентарно представените формации, но е на път практически да я унищожи.

Това би могло да се случи, защото родената в село Крушовица шармантна дама докарала столетницата практически до фалит, твърди „Филтър”.

Докато Нинова се обзавежда от главата до петите с маркови дрехи и обувки на едни от най-скъпите световни модни трендове, за да се хареса на група партийци от най-близкото си обкръжение като Крум Дончев, Иван Ченчев, Георги Свиленски и на уж неутралния Калоян Методиев, в партийната каса вече не се гонят и стотинки.

Основната причина за финансовия крах са неразумно похарчени милиони за медии, част от които нямат нищо общо с БСП.

Най-драстичен е примерът със сайта на Валерия Велева „Епицентър“, който от сутрин до вечер обслужваше председателката със захаросани текстове и лигави репортажи. В различни периоди интернет изданието е получавало между 20 и 30 хиляди лева месечно, а касата на БСП е олеквала в годините по тази линия с огромни суми, които приближават, а може и да надхвърлят милион, разкриват няколко независими един от друг източници от БСП.

Според информаторите е напълно възможно част от сумите да са давани през черна каса, каквато в различни периоди от време е имало на „Позитано“ по настояване на самата Нинова. Тя използваше няколко източника на финансиране на партията. Най-големият й спонсор беше бургаският депутат в 10 парламента Петър Кънев, който има издателски бизнес, собственик е на небезизвестната печатница „Демакс“ и има тежки обвинения в педофилия.

Най-голямото перо, обаче, което вкарало БСП в спирала от борчове, е несъществуващата вече партийна Българска свободна телевизия (БСТВ), Нейните излъчвания спряха още в началото на пролетта на 2023 г. Тогава Нинова лично обясняваше, че това се случило. защото телевизията се пренасяла в нов офис. Нищо след това не промени ситуацията и БСТВ остана в историята на НАП със задължения за над 350 000 лева за данъци, осигуровки и ДДС.

Ако към тази сума се прибавят неплатени сметки за ток, наеми, заплати на персонала и доставчици, общата цифра е стряскаща – над 1,3 милиона лова.

Според финансисти на старта на телевизията са били дадени няколко милиона за техника, а някои партийни другари са спечелили тлъсти комисиони. Любопитно е, че въпреки настояването на НАП тази техника да не бъде продавана, а да се използва за погасявано на другите задължения, според хора от „Позитано“ Корнелия Нинова побързала да разпродаде техниката. Въпросът е къде сега са сумите от тази продажба?!

Не е по-розово и положението с партийния орган ,Дума“, който е натрупал задължения към печатницата над половин милион. Сериозни претенции към БСП има и Столичната община заради забавени вноски на данък сгради и такса смет.

Всичко това прави съвсем реална опасността от влизането на най-старата партия у нас в процедура на фалит. Това е сериозен проблем пред новото временно ръководство, което трябва да гаси много пожари и да се справя с неочаквани доскоро кризи.

Очевидно е, че Нинова е ръководила партията на принципа „След мен и потоп*. Това със сигурност настройва редовите социалисти срещу доскорошния лидер, а гласовете за изключването на Корнелия от редиците на БСП стават все по-отчетливи.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Милиони борчове: Корнелия фалира БСП – ето кои намазаха - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!