Арестович: Русия спечели войната, губим завинаги левия бряг на Днепър и достъпа до морето

До няколко години Украйна ще престане да съществува в сегашния си вид, вещае той

Москва е изпратила ракетни системи "Искандер" и станции за радиоелектронна борба в Иран. Те ще нанесат удари по американски и британски военни бази в региона на Близкия изток, коментира бившиян съветник на Зеленски

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Руската федерация вече спечели войната срещу Украйна дори по критериите на украинската пропаганда. Въпреки загубите, Русия не само увеличи територията си, но и населението си, за сметка на Украйна, която загуби половината от гражданите на страната. Има реална опасност окнчателно да загубим не само левия бряг (на Днепър), но и достъпа си до морето.

Това заяви във видеоблога Alpha Олексий Арестович, бивш съветник в канцеларията на президента на Украйна, който избяга на Запад след свалянето на главнокомандващия ВСУ ген. Валерий Залужни.

"Напомням, че Русия формално увеличи територията си и придоби 2-3 милиона нови граждани. Украйна загуби територия, вероятно половината от гражданите си. Е, не чак половината, но една трета със сигурност: някои са под окупация, други са в емиграция с неизвестна перспектива за завръщане, икономиката е разрушена, енергетиката е разбита - това си е победа за Русия...", коментира бившият съветник.

"Ако вземем предвид територии и загуби, тогава Русия е с чиста печалба спрямо нас. Следователно пропагандата, която измерва така: „Още хиляда руснаци са убити” и т.н., и т.н., и все още го прави, не разбира какво смята и не разбира какви последствия генерира, защото по критериите заяви украинската пропаганда, до този момент Русия напълно печели", каза Арестович.

Украйна ще престане да съществува в сегашния си вид и никога няма да си върне контрола над левия бряг (на Днепър) и достъпа до морето, ако не влезе бързо в мирни преговори, за да възстанови силите си.

Арестович смята, че идеалното за Киев би било Русия да бъде въвлечена в десетилетия на преговори.

"За нас би било идеално – за всички нас, които живеем в Европа – прекратяване на огъня и преговори. Дори и най-неуспешните преговори, както казаше Громико - по-добре да преговаряте 10 години, отколкото 1 ден война. 10-15-20 години преговори, съгласуване на интереси, икономически интриги, дипломатически, разузнавателни, културни, какви ли не, но без гореща фаза на войната, която краде бъдещето на Европа и преките участници, на Украйна повече от другите - това трябва да е нашата цел. Само при такива условия можем да рестартираме държавата", казва Арестович.

"Независимо как ще завърши тази първа война, ако останем на сегашния тесен и корумпиран проект (а той е корумпиран, защото е тесен), тогава Украйна ще престане да съществува в рамките на пет до седем години. Ще дойде нещо ново, много малко, което е загубило левия бряг (на Днепър) и достъпа до морето, можете дори да го наречете Украйна, но Украйна, която беше през 1991 г., или дори през 2014 г., и дори през 2022 г., и дори през 2024 г., никога няма да се повтори. Защото тази малка Украйна никога няма да получи силата, която да ѝ позволи да си върне левия бряг", каза Арестович.

Твърди се, че Русия е изпратила ракетни системи "Искандер" и станции за радиоелектронна борба в Иран, а нейни специалисти ще ударят американски и британски военни бази в региона на Близкия изток, коментира бившиян съветник.

„Западните медии заявиха, че Русия е прехвърлила на Иран ракети „Искандер“ и системи за радиоелектронна борба „Мурманск БН“. Или иранците са научени да работят на Искандери, или ще се използват руска помощ. Въпросът е дали ще ги използват срещу Израел или срещу американски и британски бази в Близкия изток. Мисля, че най-вероятно е второто", смята Арестович.

"Следователно това още веднъж подкрепя версията, че ръководството на Руската федерация се намира в състояние на класическа "Студена" война със Запада, преди всичко със САЩ, и води прокси войни, каквито се водеха (преди години). На второстепенни театри с участието на военни специалисти в преки бойни действия един срещу друг", каза още Олексий Арестович. 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Арестович: Русия спечели войната, губим завинаги левия бряг на Днепър и достъпа до морето

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!