Шефката на „Медицински надзор” била заплашена от собственик на болница заради свършена работа

Труд

Това станало след наложена санкция на лечебното заведение

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор” - Иванка Динева, и още един човек от агенцията, са получили заплаха от собственик на болница заради наложена санкция.

За случая потвърди самата Динева, която обаче не назова лечебното заведение, нито причината, поради която е санкционирано с над 90 000 лв.

“Абсолютно недопустимо е, който и да било - дали ще е частен бизнесмен или държавен ръководител на лечебно заведение да отправя заплахи към ръководител и екип на институции, които в крайна сметка, ние освен да ги контролираме, ги подпомагаме, когато те искат да получат помощ и съвет”, добави тя.

По думите ѝ за случая все още не е докладвано на здравния министър. От ИП „Медицински надзор“ са подали сигнал към ГДБОП.

„Ще направим проверка по случая с високото заплащане на медицински преглед в медицинския център в курорта „Златни пясъци“. Може би е съвпадение, но имаме и друга жалба за болница, отново в Бургаска област, в която са взети пари, отново на дете. Формираме екип, който ще провери двата сигнала“, коментира още изпълнителният директор на ИАМН.

Динева беше категорична, че ценоразписът задължително трябва да е на видно място във всяко лечебно заведение, а всички лечебни заведения са длъжни да информират ИАМН за парите, които се взимат като доплащане. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шефката на „Медицински надзор” била заплашена от собственик на болница - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!