Невероятна сцена с кит открадна шоуто в сърфа на Олимпиадата (СНИМКА)

Павел Ковачев
Автор във Fakti.bg

Специалистите го определиха като гърбат кит - вид, който може да достигне до 19 м дължина и да тежи приблизително 40 тона

Невероятна сцена с кит привлече вниманието на всички по време на олимпийската надпревара в сърфа при жените. Състезанието в този спорт се провежда край остров Таити, който е отвъдморска територия на Франция, отстояща на 15 700 км от Париж.

Докато бразилката Татяна Уестън-Уеб и Бриса Хенеси от Коста Рика бяха във водата, борейки се за място на финала, очите на феновете в Теахупо бяха приковани в кит, който се възползва от момента и изскочи над водата.

Макар и доста далеч от състезателките огромният бозайник буквално открадна шоуто. Специалистите го определиха като гърбат кит - вид, който може да достигне до 19 м дължина и да тежи приблизително 40 тона.

Американката Каролайн Маркс спечели златния медал, със среброто остана именно Татяна Уестън Уеб, а с бронза се окичи французойката Каролайн Маркс.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Невероятна сцена с кит открадна шоуто в сърфа на Олимпиадата (СНИМКА) ᐉ Новини от Fakti.bg - Спорт | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!