Пис-на-ми от жалейката как на мили чуждестранни туристи им взели стотици и хиляди левове за преглед

Лияна Панденлиева 

Пис-на-ми от жалейката как на мили чуждестранни туристи им взели стотици и хиляди левове за преглед в частен здравен кабинет на плажа.

Уважаеми туристи, направете си здравна застраховка, като пътувате в чужбина - така, както и аз си я правя.

Ако въпросните литовци са дошли с туроператор, то те имат такава застраховка и от джоба си не плащат нищо, дори по договор да трябва да го платят на място - после им възстановяват парите срещу фактурата. Това значи, че само търсят повод да ни наплюят 

Ако са дошли сами с дете и без застраховка, значи са толкова безкрайно тъпи и безотговорни, че пак им е малко!

Ако аз мога да се застраховам за по 30-50 хиляди евро при всяко пътуване, което струва някакви смешни левчета срещу това, което получавам, защо и те не са го направили?

И следващ въпрос: защо нашите медии нито веднъж не задават на жалните чужди туристи въпроса за застраховката? Ние трябва да сме лошите на всяка цена ли? 

Като пътуваща съм минала през всякакви ситуации: 350 франка за вадене на песъчинка от окото в Швейцария; няколко хиляди евро за реанимация в Германия; по 1300 евро на вечер при спешно постъпване в болница. Общото между всички по-тежки и по-леки случаи е, че не съм платила нито лев от джоба си.

Та литовците нямат проблем с частния здравен кабинет - имат проблем с личната си безотговорност.

А медиите ни не отразяват "събитие", а само затвърждават заслужени подигравки за липсата на професионално отразяване на случаи, а това значи да зададат въпрос и на тези, които ни плюят.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пис-на-ми от жалейката как на мили чуждестранни туристи им взели стотици и хиляди левове за преглед

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!