Край на отмъщенията на бармани и сервитьорки, ще отварят бутилките пред клиентите

В Бургас нито клиентите са запознати с разпоредбата, нито пък работещите в заведенията

Автор: Димитър КИРЯКОВ, видео и снимки: Димитър КИРЯКОВ

Така ще се сложи край на съмненията, че персоналът не спазва нужните хигиенни изисквания, не разрежда питиетата или пък не отмъщава по гнусен начин на претенциозни клиенти

Бутилките с бира, безалкохолно, алкохолните продукти и сокове, поръчани от клиенти на заведенията, трябва да бъдат отворени пред тях.

Това е посочено в Наредбата за категоризиране на заведенията.

Валидно е за всички подобни туристически обекти, независимо от определените им вид и категория.

Така ще се сложи край на съмненията, че персоналът не спазва нужните хигиенни изисквания, не разрежда питиетата или пък не отмъщава по гнусен начин на претенциозни клиенти.

 "Отварянето на бутилката пред клиента гарантира също така запазване качествата на продукта, както и напитката да остане охладена по-дълго", обясни Габриела Руменова от "Ние, потребителите".

„Получихме един сигнал на клиент на заведение, който сподели с нас, че при отварянето на менюто е видял реклама на безалкохолна напитка и послание, че може да спечели, ако има определен символ под капачката. Поръчал си тази напитка, обаче му я донесли отворена. Той така и не разбрал дали печели, или не?“, допълни още тя.

Оказа се, че в Бургас масово не знаят за задължителната разпоредба. Днес Флагман.бг направи социален експеримент, който показа, че Наредбата е непозната - и за клиенти, и за работещи в заведенията.

Вижте повече в нашето видео:

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Край на отмъщенията и далаверите на бармани и сервитьорки

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!