Крокодилът Кроки си остава в Ботунец, Виктор Николаев иска да го разходи

кадри Нова телевизия, Petel.bg

редактор Веселин Златков

Крокодилът Кроки, който живее в дупка в столичния квартал Ботунец, си остава на мястото си и вероятно ще бъде пренесен за зоопарка днес. Това показа репортаж на Нова телевизия от мястото. Въпреки опитите на институциите вчера да изведат животното от коритото му, те не са намерили законно основание да го направят.

Собственикът на нилския крокодил има всички необходими документи да го притежава. Специалист от института за биоразнообразие призна, че няма изисквания за размера на водния басейн и терариума, в който може да се отглежда от частни собственици.

Крокодилът е чипиран и днес ще бъде проверен подкожния му чип, допълни специалистът.

„Като няма изисквания, мога ли да си разхождам крокодила на каишка без намордник?”, този въпрос зададе водещият на сутрешния блок Виктор Николаев. Той призна пред зрителите, че съзнава колко абсурдно започват да звучат въпросите по случая.

Отговорът беше отрицателен. Кроки не може да се разхожда свободно, защото има изисквания в какви условия да се гледа. Специалистът по боразнообразие каза също, че нилският крокодил не би издържал да живее в дупката в по-студени месеци.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Крокодилът Кроки си остава в Ботунец, Виктор Николаев иска да го разходи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!