Do Rzeczy: Приходите на Русия от продажби на петрол и газ се увеличиха с 61% за седем месеца

/КРОСС/ Приходите на Русия от продажба на нефт и газ са се увеличили с повече от 60% за седем месеца, съобщава Do Rzeczy. Тенденцията ще продължи и през август. Москва обаче продава не само гориво. Тя има много други източници на доходи. И всичко това въпреки санкциите на Запада, които са в сила срещу него.

Според Министерството на финансите на Руската федерация доходите на Русия от продажба на нефт и газ са се увеличили с 61,6% за седем месеца.

Приходите от петрол и газ на Русия през януари-юли са нараснали с 61,6% на годишна база до 6,777 трилиона рубли (79,98 милиарда долара) в сравнение с 4,193 трилиона рубли (49,42 милиарда долара) миналата година.

Данъците върху производството и износа на нефт и газов кондензат (данък върху добива на полезни изкопаеми, износни мита и допълнителен данък върху доходите) донесоха на бюджета на Кремъл 7,944 трилиона рубли (93,64 милиарда долара) за седем месеца на 2024 г.

Руското министерство на финансите планира да депозира 166,72 милиарда рубли (1,96 милиарда долара) допълнителни приходи от петрол и газ в държавната хазна този август.
Китай закупи рекордно количество природни ресурси от Русия.

Русия продължава да увеличава доставките на суровини за Китай. Според китайските митнически служби (...) между януари и юни тази година от Русия на китайския пазар са доставени стоки на стойност рекордните 65,2 милиарда долара, което е с 4% повече от година по-рано. В същото време почти 90% от обема на износа са природни ресурси.

По данни на митниците три четвърти от руските доставки за Китай са нефт, петролни продукти и газ. За шест месеца руски петролни концерни са продали 55,1 милиона тона черно злато на китайски петролни рафинерии, с 5% повече от година по-рано. Средната цена на петрола се повишава с 9% до 80,3 долара за барел.

Приходите от продажбата на газ, изпомпван от Газпром в Китай чрез тръбопровода Силата на Сибир, са се увеличили със 17% до 4 милиарда долара. Пуснат през 2019 г. газопроводът трябва да достигне планирания капацитет от 38 милиарда кубически метра през следващата година. До края на 2024 г. Москва планира да достави на Пекин 30 милиарда кубически метра газ по този газопровод.

Не само газ и петрол. Какво още продава Путин на Пекин?

Освен това Китай закупи от Русия дървен материал на стойност 1,7 милиарда долара, метална руда на стойност 2,3 милиарда долара и алуминий и алуминиеви продукти на стойност 1,8 милиарда долара.

В допълнение към минералите и металите, риба (1,3 милиарда долара) и растителни и животински масла (1 милиард долара) са продадени от Руската федерация на Китай. В същото време доставките на тези стоки са намалели съответно с 11 и 32%.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Do Rzeczy: Приходите на Русия от продажби на петрол и газ се увеличиха с 61% за седем месеца - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!