Кола се разцепи на три части на пътя Разград - Исперих, 26-годишен загина (снимки)

Снимка: БТА, Днес.dir.bg

Катастрофата е станала на около 500 м след разклона за село Черковна

Мъж на 26 години е загинал при катастрофа на пътя Разград - Исперих, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева пред БТА.

Сигналът за произшествието е получен днес на телефон 112 около 15:30 от преминаващ гражданин. По пътят Разград - Исперих на около 500 метра след разклона за село Черковна гражданинът е видял самокатастрофирал автомобил със загинал човек.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>>

На място са пристигнали екипи на "Пътна полиция", на "Пожарна безопасност и защита на населението" и на Спешна помощ, посочи Георгиева. На място е установено, че автомобилът е разцепен на три части.

От проверка на регистрационния номер е станало известно, че автомобилът е "Ауди А4" със смолянска регистрация. Загиналият младеж е на 26 години от село Йонково.

Снимка: БТА

Засега пътят няма да се затваря за движение, понеже автомобилът е извън платното за движение.

Снимка: БТА

Междувременно от МВР съобщиха, че от днес до 11 август на територията на цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя е част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция - Родпол (ROADPOL), като аналогични проверки се извършват във всички страни-членки на европейската мрежа.

По данни от МВР от началото на годината до края на месец юли на територията на страната са настъпили 3993 тежки катастрофи, при които са загинали 244 и са ранени 4948 участници в движението по пътищата. Спрямо същия период на миналата година тежките инциденти са с 236 повече, но загиналите са по-малко с 43, а ранените са с 20 по-малко.

От всички тежки катастрофи 94% са предизвикани поради допуснато от водача нарушение. От тях поради несъобразяване на скоростта са настъпили 910 произшествия, при които са загинали 57 и са ранени 1151 участници в движението по пътищата. Спрямо същия период на миналата година, тази година тежките пътнотранспортни произшествия по тази причина са по-малко с 47, загиналите - с 32, а ранените - с 218.

За първите седем месеца на тази година за нарушения на скоростните режими са издадени 788 892 електронни фиша.

Намаляването на скоростта е добра идея и мисля, че ще работи в правилна посока, каза служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков в предаването "Референдум" по БНТ по повод предложението максималната скорост по магистралите у нас да стане от 140 на 130 км в час.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кола се разцепи на три части на пътя Разград - Исперих, 26-годишен загина (снимки) | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!