Шофьори отказват да плащат, ако им спрат колата от движение

Служебният министър Георги Гвоздейков се надява да е на поста си до петък, когато да подпише промени в наредбата за годишните технически прегледи, с която подлуди шофьорите.

Труд

Глобата за липса на преглед е само 50 лева

Шофьорите, чиито автомобили се спират от движение, масово отказват да плащат по 100-120 лв. на пунктовете за годишен-технически преглед. Засега избухват само скандали, но скоро ще се стигне до бой, казаха очевидци пред “Труд news”.

От 22 юли автомобилната инспекция - бившата ДАИ, въведе автоматично отчитане на измерените изгорели газове, както и показателите на спирачните системи на бензиновите и дизелови автомобили. За първите 10 работни дни са преминали 127 000 автомобила, от които 1808 са спрени от движение за 14 дни, докато си отстранят нередностите, а 32 - напълно.

Сред шофьорите вече се говори, че е по-добре изобщо да не ходят на преглед, защото глобата е само 50 лева, а вместо това рискуват автомобилът им да остане на трупчета или да купуват катализатори на цени над 1500 лева, някои по-скъпи от колите им.

В тази нажежена обстановка служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков заяви, че няма хаос по пунктовете за ГТП. Днес той е назначил работна група, която в срок от 5 дни до петък, (когато се надява още да е министър), да му предложат поправки в наредбата, които да подпише.

Очаква се отделянето на повече газове вече да не се тълкува като повреда, тип “опасна”, а като “значителна” и автомобилите да не бъдат спирани от движение. А на такива със свалени или разбити катализатори да им се дава срок не 14 дни, а 1 месец да си ги оправят.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шофьори отказват да плащат, ако им спрат колата от движение - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!