Седми предсрочни избори за 3 години, ИТН върна мандата неизпълнен

Рая Назарян е единственият потенциален кандидат за премиер, с когото не съм разговарял за служебното правителство, затова ще я поканя, каза Румен Радев

Автор: Флагман.бг

Румен Радев благодари за усилията

България е на прага на седмите поред предсрочни парламентарни избори за последните три години.

На „Дондуков“ 2 парламентарната група "Има такъв народ", на която бе възложено да посочи кандидат за министър-председател, върна неизпълнен третия проучвателен мандат и така изчерпа възможностите страната ни да има редовно правителство.

Презиентът им благодари за усилията. "Спиралата от избори без резултат се завихря и това отключва деструктивни процеси - блокаж на институции и отчуждение на гражданите, както и съмнения в парламентаризма. Очакваме партиите да приемат, че основите на успешна коалиция се коват преди изборите. Апелирам за съдържателен дебат и честна игра", каза Румен Радев.

Рая Назарян е единственият потенциален кандидат за премиер, с когото не съм разговарял за служебното правителство, затова ще я поканя. С всички други съм говорил дали има промяна в позицията им, те категорично отказаха, каза Радев.

Ако има позитивизъм в случилото се, е, че разговаряхме с всички без една политическа сила. Постави се основа на чуваемост и установихме, че нямаме особени различия, но политическата мъдрост в една партия не достигна. Това обаче е добра основа това повече да не се случи и мъдрост, каза Тошко Йорданов от името на ИТН. След въпрос на Румен Радев той отрече на партийни сбирки или срещи с потенциални партньори на ИТН да е присъствал представител на президентската институция.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Седми предсрочни избори за 3 години, ИТН връща мандата неизпълнен

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!