Един въпрос към д-р Емилова: Безопасни ли са мултивитамините?

Цяла палитра естествени мултивитамини има в горските плодове.

Труд

„Умът е градина, в която волята е господар“

Рене Декарт

Отговор:

Не знам колко хора си дават сметка, че понякога сами насочваме организма си към болестта на Алцхаймер. При това заболяване са атакувани центровете на мозъка за учене, паметта, за запомняне на нови неща, разсъждаването, говоренето. На скенер се отчита отлагане на амилоид (патологичен белтък) в мозъка, между мозъчните клетки, а вътре в клетките има топченца като разбъркана прежда. Когато от незнание дълго време приемаме огромни количества мултивитамини, съдържащи цинк, мед и желязо, ние несъзнателно се подлагаме на риск от болестта на Алцхаймер. Защото цинкът, когато е прекалено много в кръвта, събира амилоида на „топчици“ около мозъчните клетки, а медта и желязото образуват свободи радикали, които унищожават мозъчните ни клетки - и бавно, но сигурно връзките между тях, които са помнели имената на внуците ни и какво сме правили вчера. Тези добавки се рекламират навсякъде, с твърдението че са напълно безопасни, можем да си ги „хапваме като бонбонки“. Едно момиче от моя екип за известно време работи на круизен кораб и ми каза: „Д-р Емилова, само ако знаете как идват американците на круиз – с цели чували мултивитамини и други добавки, който изпиват до края на круиза. 

Мултивитаминните препарати съдържат често големи количества витамин В12. Ако имаме някъде в тялото си възпаление и начало на раков процес, този витамин дава тласък на процеса, ако е доста над нормата. Тоест ние сами можем да подпомогнем образуването на тумори в собственото ни тяло. Същото е и с витамин D. Той е ценен за имунитета ни и трябва да следим количествата му чрез кръвни изследвания. Когато концентрацията му в тялото ни е много ниска, е по-голяма вероятността да развием раково заболяване в бъдеще. Но и свръхколичествата от него са не по-малко опасни! Можем без да си даваме сметка да ги приемаме от мултивитаминните препарати и да сме по-податливи на меланом – един от най-страшните видове рак. Не би трябвало да приемаме каквито и да било добавки, без да сме направили най-обикновени кръвни изследвания, за да видим каква е тяхната концентрация в кръвта, дали имаме дефицит или свръхколичества и тогава под лекарски контрол да регулираме нивата им.

Мултивитаминните препарати са химически субстанции, живите витамини и важните минерални соли и микроелементи и пигментните противоракови вещества са главно в плодовете, зеленчуците, бобовите, пълнозърнестите храни и семената и ядките. Един курс плодолечение, дори и кратък, насища тялото с всички тези ценни продукти, балансира организма, изчиства възпаленията в тялото. И струва доста по-малко, отколкото скъпите хранителни добавки.

Визитка

Д-р Емилова завършва медицина през 1969 г. и придобива специалности по вътрешни болести, ревматология и кардиология. Има и магистратура по здравен мениджмънт. Основава своята клиника през 1993 г., като прилага в нея метода на Лидия Ковачева, наречен омекотено гладуване с плодове и чай. От тогава до 1 април тази година през нея са минали над 51 500 пациенти и огромната част от тях са излекували с този метод тежки хронични заболявания, обявени за нелечими. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

От emilovaclinic

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Един въпрос към д-р Емилова: Безопасни ли са мултивитамините? - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!