Петър Бояджиев: Доган мислеше, че Пеевски ще му е поредната „мъжка секретарка“

Филтър

Доган се е надценил, вярвайки, че Пеевски ще му бъде поредната мъжка секретарка, коментира пред БНР Петър Бояджиев, политически емигрант и дисидент. Според него случващото се не е „театър“ и е нещо, за което Делян Пеевски е много добре подготвен.

„Той води нещата, а Джевдет Чакъров жестикулира, залагайки единствено на фактора Доган“. Модел „Пеевски“ няма, както няма модел „Борисов“ или „Доган“, заяви Бояджиев.

Добави, че за сметка на това има посткомунистически модел, създаден в началото на 90-те години, който вече е непригоден.

Според Петър Бояджиев светът е претърпял кардинална промяна след началото на войната в Украйна през февруари 2022 г., а Пеевски е най-добре адаптиран към новите условия. „В това е силата му“, каза дисидентът.

Според него Пеевски и Доган имат различни интереси:

„Пеевски бърза, защото всяко забавяне засилва общия фронт срещу него. А той съвсем не е за пренебрегване. Цялата проруска Пета колона, начело с Радев, е против него. А Пеевски я познава. Той е бил до вчера като у дома си в тази руска колона.“

Доган нарече в интервю „мъжка секретарка“ Ахмед Емин, който се самоуби в Боянските сараи. Емин се смяташе за едно от най-доверените лица на Доган и бе шеф на кабинета му. Самоубийството през 2008г. остава едно от най-мистериозните криминално политически събития в най-новата история на България.  МВР и прокуратурата не успяха да представят доказателства, че става дума за самоубийство, а не за убийство. Така се затвърди усещането, че най-важното около смъртта на Емин старателно се прикрива и манипулира, заради хора със силна власт. Безспорен факт обаче е, че кървавият инцидент в дома на Доган се превърна в разделителна линия, която промени завинаги Сокола и партията му. Самоубийството на Емин сложи край на различното мислене и насади страх, мълчание и тишина в партията, призвана да брани правата и свободите на хората. 

Колаж: БГНЕС/Милен Стаматов

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Петър Бояджиев: Доган мислеше, че Пеевски ще му е поредната "мъжка секретарка" - Филтър

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!