Има ли дерибеи в българския парламент с хотели и резиденции в Джебел, но не Кърджалийско, а в Джебел Али на Палмата в Дубай!?

Би Нюз

Парите от АМ Хемус не са изчезнали безследно. Както и от много други несъстояли се инфраструктурни проекти, чували, натъпкани с пачки по 500€, са отпътували за приказния Джебел, но не към Община Джебел, Кърджалийско, а към баровския квартал Джебел в Дубай при шейховете. Или по-точно – Джебел Али – приказната палма, за която може да мечтае и Синбад Мореплавателя.

Там в Джебел Али с помощта на един от младите шейхове парите от строежа на АМ Хемус, от Турски поток – любимият проект на кабинета ГЕРБ – Патриоти, от контрабандата по границите на ЕС набързо се превърнаха в “чуждестранни инвестии”. В момента тези финансови потоци, стигнали кеш по въздушно – капков път, до ОАЕ, са под активното наблюдение на западните чуждестранни служби, научи ексклузивно BNEWS от източник в могъща и страховита западна агенция със специални функции. Пералнята за пари в Дубай се върти мощно, но под зоркото наблюдение на британските и американските служби, които подават информация и към Брюлсел.

Скандалът е много голям, защото е международен и вече са намесени от ОЛАФ, британската и още една европейска прокуратура. Работи се активно от около две години, а сигнали са подавани и от български длъжностни лица.
Разследват се истински дерибеи в българския политически живот и техни проксита и бизнес партньори.
Става въпрос за огромни средства, източени от бюджета на ЕС и на европейските данъколлатци под формата на инфраструктурни проекти. Една част от тях са усвоявали и евросредства. Парите на българите и европейците са заминавали с правителствения самолет за Джебел в Дубай, вместо в българските общини като Джебел в Източните Родопи и другите бедни родопски, рилски, Северозападна България или лудогорските общини. В Джебел, Дубайско милиардите са инвестирани в хотели и вили, вместо в училища, болници, пътища и работни места в България.

Само резиденциите, притежавани от български политици, на изкуствения остров в Дубай “Палмата” са на стойност над 250 милиона евро – или над половин милиард лева по оценки на местни брокери.

Хотелският комлекс в новия квартал “Джебел Али” ще бъде на стойност 1 милиард лева или 1/2 милиард евро.

За такива пари, вместо хотелски бази в пустинята, можеше да има готова магистрала и Северна България да не бъде истинска пустиня. Дубай от пустиня стана оазис с помощта на петродоларите, европейските и българските пари, а България от оазис става пустиня.

Именно заради нов опит за изнасяне на капитали от страната ни, крадени от българския народ, са уволненията на върха на Правителствения авиоотряд 28. Това научихне от високопоставени източници в държавата.

С негови полети, маскирани като държавни посещения, неподлежащи на митнически контрол, могат да бъдат изнасяни кашони и чували с пари. Случвало се е по-големият самолет “Еърбъс” на едни полет да се изнасят по 3-4 милиарда евро от България в посока Близкия Изток и ОАЕ. За това наскоро свидетелства бившият главен прокурор Иван Гешев.
Очаквайте горещи разкрития в жегите на август тук при нас в BNEWS! Готви се кеширането и изнасянето на още няколко милиарда в рамките на следващите няколко седмици преди предсрочните избори, които кардинално ще променят политическата ситуация в държавата. В момента се притискат български бизнесмени в тайни съдружия с олигарси от първите редове на парламента да отчитат колосален кеш към тях и да откупуват “дялове” от собствените си фирми. Парите ще летят в кашони и чували към новата Мека на риъл естейта – ОАЕ.

Ето малка справка за курорта в Дубай, в който мощно се наливат парите на българския народ и европейските данъкоплатци. Всяка от тези резиденции и морски вили в Дубай е потенциална собственост на български политици, разбира се, през местни посредници – основно роднини на шейховете.

Районът Джебел Али заема част от крайбрежието на югозапад от Джумейра. До летището са 45 км, а до центъра на града 40 минути път с кола. Обширна територия с разкошен зелен масив тук заема плажният комплекс Джебел Али Голф Ризорт и Спа 5*, където има голф-клуб, яхт-клуб, конюшни и поле за конни разходки. Наблизо има клуб за стрелба и любителски картинг. Най-близкият до курорта търговски център – Ибн Батута – се намира на 20 минути с кола. В съседство с курорта, от плажната линия Джебел Али „израства” насипаният остров – палма (Palm Jebel Ali), върху който се планира да се построят 28 хотела. Най-голямата в света Свободна Икономическа Зона също се намира в Джебел Али.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Има ли дерибеи в българския парламент с хотели и резиденции в Джебел, но не Кърджалийско, а в Джебел Али на Палмата в Дубай!? - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!