Нещо става в Санторини: Огромни тълпи от туристи слизат от ферибота и се стичат по улиците

Труд

Огромни тълпи от туристи, слизащи от ферибота в Санторини, препълващи тесните улици, могат да се видят на снимки, публикувани в социалните медии.

Местен гид сподели в TikTok видео на посетители, стоящи рамо до рамо, борещи се да напреднат в тълпата. Това се случва, след като те слизат от ферибота в огромна опашка, докато други туристи чакат да се качат.

Местните жители на Санторини се оплакват от огромния брой туристи, нахлуващи на техния вулканичен остров, който е едно от най-популярните места за круизни кораби, пресичащи Средиземно море, пише The Telegraph, цитиран от Pro Tv.

В някои дни пристигат около 17 000 туристи - това е повече от местните, които наброяват 16 000 души.

Докато протестите срещу прекомерния туризъм избухват на Канарските острови, Барселона, Майорка и Венеция, Санторини е един от най-очевидните примери за това как жителите могат да бъдат претоварени от големия брой посетители.

Никос Зорзос, кметът на острова, казва, че големият брой посетители оказва натиск върху инфраструктурата и цените на недвижимите имоти.

Той иска ограничение на броя посетители на круизни кораби, на които е разрешено да слязат всеки ден, от 17 000 на 8 000.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Нещо става в Санторини: Огромни тълпи от туристи слизат от ферибота и се стичат по улиците - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!