Чанти класики, които никога не излизат от мода

Една от тях е вдъхновена от холивудската легенда Грейс Кели

Retro.bg

В света на модата има вечни аксесоари, които се превръщат в класики, запазвайки своята стойност и престиж през годините. Това важи и за чанти, които не само че никога не излизат от мода, но и представляват добра инвестиция. Първата, която заслужава внимание, е легендарната HermesBirkin. Създадена през 1984 г., тя е кръстена на актрисата Джейн Бъркин и остава символ на лукс и престиж. Цената на нова Birkin варира между 15000 и 150000 долара в зависимост от материалите и размера. Тази чанта е изработена ръчно, което гарантира нейното качество и дълготрайност. Всяка Birkin е уникална, като времето за изработката ѝе около 48 часа. А в началото са били необходими две седмици за направата ѝ. Нейната стойност се увеличава с времето, което я прави изключително търсена сред колекционерите.

Друг иконичен модел на Hermes е Kelly, създадена през 30-те години на XX век икръстена на холивудската легенда Грейс Кели. Нейната цена започва от около 10000 долара. Тази чанта е предпочитана от много известни личности и модни икони. Тя се отличава със своя елегантен и класически дизайн, който я прави подходяща за всякакви поводи. Kelly е символ на изисканост и висок статус, което я прави любима на хай дамите.

Chanel Classic Flap е друга вечна класика, създадена от Коко Шанел през 1955 г. С отличителния си дизайн и капитонирана кожа тя струва между 5000 и 7000 долара. Тази чанта е една от най-разпознаваемите в света на модата и е предпочитана от много жени заради своята елегантност и функционалност. Моделът е символ на изисканост и женственост, а нейната стойност се увеличава с времето, което я прави добра инвестиция.

Louis Vuitton е марка, която не може да се пропусне, когато говорим за вечни чанти. Моделите Speedy и
са сред най-известните. Speedy, която може да се намери на цена от 1200 до 2800 долара, е предпочитана заради своята компактност и стил, докато Neverfull е практична и просторна, с цена от около 1500 до 2100 долара. Чантите от тази марка се отличават с материала, от който са изработени – патентован канвас, което ги прави много качествени и дълготрайни.
На по-бюджетен план FurlaMetropolis предлага стил и качество на достъпна цена, започвайки от около 400 долара. Тази чанта е изключително практична и подходяща за ежедневна употреба. Тя е добър избор за тези, които искат да притежават стил, без да се охарчат с хиляди.

Всички тези скъпи чанти не само са стилни, но и са смятани за добра инвестиция поради своята издръжливост, възможността за запазване на стойността и дори увеличаването ѝ с времето. Лимитираните серии и редките модели могат да станат значително по-ценни, което прави тези аксесоари не просто част от гардероба, но и ценни колекционерски предмети.
 



Hermes Birkin


Hermes Kelly



Louis Vuitton Speedy



Louis Vuitton Neverfull


Chanel Classic Flap

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Чанти класики, които никога не излизат от мода - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!