Почистваща машина прегази дете на плажа в Созопол

Снимка: iStock by Getty Images, Днес.dir.bg

9-годишното момче е с опасност за живота, след като се качило на машината в движение, а после паднало във въртящия се обратно на посоката на движение барабан

9-годишно дете е в тежко състояние след инцидент с почистваща машина на плажа в Созопол.

Малко след 20 часа снощи детето се качило на платформата отзад, докато превозното средство почиствало пясъка. По информация на концесионера то се возило известно време, но попаднало под ударите на машината. 

"Едното детенце се качва на прикаченото устройство зад машината и някъде около 2-3 секунди губи равновесие. Пада в самата машина, която е хидравличен барабан и се върти обратно по посока на движението, като събира отпадъците на плажа", разказа пред БНТ Михаил Ковачев, управител на плаж Созопол - Централен.

Шофьорът усетил, че има проблем с машината и спрял. Веднага сигнализирал Спешна помощ, като междувременно оказал първа помощ на детето.

То е реанимацията на болница в Бургас с тежки наранявания и опасност за живота. По думите на лелята на момчето - Христина Ставрева - "нараняванията са навсякъде, предимно в областта на главата и гръбначния стълб, и краката".

Водачът е тестван, не е употребявал алкохол и е управлявал машината в съответствие с указанията за безопасност, посочват от фирмата концесионер на ивицата. "Операторът е дългогодишен наш служител. Досега не е имал такива случаи", добави Ковачев.

На въпрос към близките на детето те обясняват, че се откъснало от погледите им за "две-три минути". 

"Те просто пред нас вървяха и ... не сме го видели това. Те бяха двамата с братовчед си и другото дете изтича и ни каза и ние тръгнахме", разказа пред обществената телевизия Евдокия Чайкова, баба на пострадалото дете. 

"Моят апел е родителите да не оставят без надзора децата, защото специално на видеозаписите се вижда, че дечицата са сами на плажа", призова пред БНР Кирил Спасов, представител на фирмата концесионер.

"Безопасността е наш основен приоритет и ние се ангажираме да проучим възможностите, за да предотвратим подобни инциденти в бъдеще. Понастоящем сме фокусирани върху възможна подкрепа за семейството на пострадалото дете и осигуряването на помощ, от която се нуждаят", отбелязаха от плаж Созопол - Централен.

Обстоятелствата, довели до инцидента, се разследват. Видеозаписите от случващото се са предадени на МВР.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Почистваща машина прегази дете на плажа в Созопол | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!