Най-добрата закуска за стабилна кръвна захар през целия ден

Най-добрата закуска за стабилна кръвна захар през целия ден. Милиони хора по света живеят с диабет тип 2. Причините за това заболяване са наднорменото тегло или заседналия начин на живот.

Ето защо на диабетиците се препоръчва да се хранят здравословно, балансирано и да спортуват повече. Първото хранене сутрин може да помогне да се избегнат скокове на кръвната захар през целия ден.

Закуска с ниско съдържание на въглехидрати, високо съдържание на протеини и мазнини е от полза за хората с диабет повече от традиционната закуска с ниско съдържание на мазнини.

Така че, вместо закуска, състояща се от овесени ядки, препечен хляб и плодове, учените препоръчват след събуждане да се ядат храни като яйца с бекон или сирене. Само едно такова хранене сутрин е достатъчно, за да поддържате нивата на захарта под контрол през целия ден, твърди проучване.

Дори такава малка корекция на сутрешното хранене, а не на цялата диета, има значителни ползи за здравето на диабетици тип 2.

Според СЗО нормалното ниво на кръвната захар при здрави хора сутрин на гладно е от 3,3 mmol/l до 5,5 mmol/l. Два часа след хранене нормалната стойност на захарта не трябва да надвишава 7,8 mmol/l.

Основата за поддържане на оптимална концентрация на глюкоза е здравословният начин на живот и правилно формулираната диета. Най-общите препоръки в случая включват отказ от алкохола,намаляване на захарта и подсладителите, хранене стриктно по график и смяна на брашнени продукти от меки сортове пшеница с такива от твърди сортове.

Важно е разбира се да замените нездравословните храни със здравословни и естествено да избягвате преяждането.

Източник: actualno

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Най-добрата закуска за стабилна кръвна захар през целия ден - Сигурност в новините | SafeNews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!