Повърнах 10 пъти, миришеше ужасно: Олимпийци се разболяха след плуване в мръсната Сена

Glasove.com

Все повече спортисти се оплакват от чистотата на Сена, по която се провеждат част от състезанията на Олимпийските игри.

Нидерландските триатлонисти бяха изключително недоволни от качеството на водата в реката и нечестните условия на състезанието. Плуването в Сена, която тече през Париж, беше просто отвратително, каза в интервю за телевизия RTL Рейчъл Кламер, която завърши 14-а в триатлона.

„Ще видим дали се чувствам зле. Наистина погълнах много вода“, каза тя.

Мая Кингма, която завърши седма, каза пред телевизия NOS, че се е опитала да игнорира трудните обстоятелства. „Не мислех много за това, но е жалко, че организаторите поемат такъв риск на най-голямото събитие в света. Радвам се, че състезанието по триатлон приключи, но не бих се състезавал отново под такова напрежение“, добави спортистът.

Състезанието по триатлон се проведе на 31 юли, сряда. По-рано, на 28 и 29 юли, тренировките на състезателите бяха отменени поради замърсяване на Сена, причинено от дъжд. На 30 юли организаторите отложиха състезанието при мъжете с един ден по същата причина. На 31 юли олимпийският организационен комитет получи одобрение за провеждане на състезания по триатлон.

Двама участници в Олимпийските игри през 2024 година се разболяха след плуване в Сена. Канадският триатлонист Тайлър Миславчук се почувствал зле след завършване на състезанието.

"Дадох всичко от себе си и не съжалявам. Повърнах 10 пъти“, каза Миславчук, цитиран от Daily Mail.

Представителката на Казахстан Екатерина Шабалина каза, че се чувства зле.

"След като бях ударен няколко пъти в главата, се задавих с вода от Сена, след което започнах да повръщам до края на плуването. И повърнах след първата обиколка на колоездачния етап“, цитира състезателката Sport24.

Шведската триатлонистка Тилда Монсон се оплака от цвета и „отвратителната миризма“ на водата в Сена.

Източник: dariknews.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Повърнах 10 пъти, миришеше ужасно: Олимпийци се разболяха след плуване в мръсната Сена | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!