Русия изненада Украйна с неочакван ход в Черно море. За първи път от началото на войната

Москва изведе едновременно три подводници с крилати ракети

За първи път от началото на войната руснаците изведоха в Черно море едновременно три подводници, оборудвани с крилати ракети, пише полското издание Interia, позовавайки се на украинските военни. Според тях Москва разработва нова тактика, добавя "Фокус".

За руските действия съобщи говорителят на ВМС на Украйна Дмитрий Плетенчук. В кратък пост, публикуван на страницата му във Facebook, военният потвърди съобщенията в медиите за активността на руския флот.

"За първи път врагът изведе едновременно три подводници с крилати ракети, всички те могат да бъдат в Азовско и Черно море. Понякога Черноморският флот се нарича подводен флот. Сега виждаме, че това е вярно", написа иронично той, явно намеквайки за потопените при диверсии руски военни съдове.

Досега според украинските военни в Черно море е имало два руски кораба. Те са били въоръжени с крилати ракети "Калибър". Най-вероятно по осем единици.

В разговор с агенция УНИАН Дмитрий Плетенчук подчерта, че според личния състав на ВМС на Украйна руснаците разработват нова тактика на действие в морето. Това обаче не означава, че трябва да се очаква масиран обстрел.

"Трудно е да се каже дали това създава нови заплахи за Украйна (...) Проблемът е, че подобни тактики все още не са използвани на практика", обясни той.

"Може би руснаците сега обучават екипажи", добави представител на ВМС на Украйна.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Русия изненада Украйна с неочакван ход в Черно море. За първи път от началото на войната

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!