Русия предприе най-мощната атака за годината - флотилия дронове удари Киев, жертвите са десетки

Нападаха от всички посоки, съобщиха местните власти

В нощта срещу сряда руските войски извършиха една от най-мащабните атаки срещу Украйна с ударни безпилотни летателни апарати за цялата война. Целта е Киев, съобщават УНИАН и "Фокус".

Местните власти отбелязват, че руснаците са изпратили десетки дронове към столицата. Това е седмата атака с дрон срещу града през юли. Той стана най-масовият удар срещу Киев през 2024 г. по отношение на броя на дроновете.

"Вражеските безпилотни летателни апарати идваха повече от 7 часа. Вражеските дронове приближаваха Киев на вълни и от почти всички възможни посоки. Повече от три дузини безпилотни летателни апарата бяха унищожени от силите и средствата на противовъздушната отбрана във въздушното пространство на Киев и на подстъпите", съобщиха от администрацията.

В резултат на нападението над столицата са загинали 33 души, включително 5 деца. Други 121 души са ранени, сред които 10 деца на възраст от 2 до 17 години.

Украинският президент Володимир Зеленски реагира емоционално на информацията за нападението. Той призна, че в такива моменти иска да убие руския президент Владимир Путин.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Русия предприе най-мощната атака за годината - флотилия дронове удари Киев, жертвите са десетки

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!