Александър Виндман: Страните от Източна Европа могат да изпратят войски в Украйна, ако САЩ спрат военната помощ

Страните от Източна Европа могат да изпратят свои войски в Украйна, ако САЩ откажат да предоставят военна помощ на Киев, за да сдържат настъплението на руските въоръжени сили. Това мнение изрази бившият служител на Съвета за национална сигурност (NSC) на Белия дом Александър Виндман в интервю, публикувано на сайта на ирландския вестник The Irish Times.

Donald Trump win could lead to longer war in Ukraine, says former US national security adviser – The Irish Times

„Виждате сценарий, при който те (съседите на Украйна – бел. ТАСС) изпращат войските си не в рамките на НАТО, а в съответствие с двустранни споразумения. Те могат да помогнат на Украйна да победи, вместо (в бъдеще) да се бият на своя територия“, каза Виндман. Така той коментира изявленията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който през април заяви, че ако бъде преизбран, няма да отпусне помощ за Украйна, ако и Европа не отпусне средства.

Виндман добави, че конфликтът в Украйна при всички случаи ще приключи на масата за преговори. В същото време, според него, украинските власти трябва да постигнат успех на бойното поле, за да укрепят стартовите си преговорни позиции. Пенсиониран подполковник от армията на САЩ, роден в Киев, предположи, че преговорите могат да започнат през втората половина на 2025 г.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков вече заяви във връзка с коментарите на френския президент Еманюел Макрон за възможното изпращане на военни в Украйна, че появата на чуждестранни военни контингенти в Украйна ще бъде изпълнена с изключително негативни последици, дори непоправими последици, припомня ТАСС.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Александър Виндман: Страните от Източна Европа могат да изпратят войски в Украйна, ако САЩ спрат военната помощ | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!