Нова българска победа в бокса: Натурализираният Ибанес смля украинец и е на мач от медала

Снимка: АР/БТА, Корнер.dir.bg

Отличен олимпийски старт за Хавиер Ибанес

Роденият в Куба, но състезаващ се за България от вече шест години Хавиер Ибанес, донесе втора боксова победа за странати в рамките на олимпийския ден.

Ибанес направи отличен старт на Олимпиадата и с единодушно съдийско решение - 5:0 гласа, победи украинеца Аидер Абддураимов.

Така Ибанес, който е шампион от младежките игри преди 10 години, но под кубински флаг, се класира за четвъртифналите в категория до 57 килограма и е само на една победа от медал.

Ибанес бе по-активен от своя опонент още с началото на мача и в нито един момент не остави съмнение в своето превъзходство.

Украинският му опонент имаше леко преимущество единствено за кратко в третия рунд, в който Ибанес вече предусещаше победата и подходи леко по-консервативно, спестявайки сили за предстоящата решителна битка на 3 август.

Тогава представителят на България излиза на ринга срещу Шудай Харада от Япония, като победителят от този мач ще си гарантира минимум бронзов медал.

Победата на Хавиер Ибанес е втора за България днес, след като Рами Киуан също се класира за четвъртфиналите, но в категория до 71 килограма.

"Давам всичко от себе си във всеки мач и обещавам да продължавам да преследвам победи и в оставащите срещи. Украинецът не ме затрудни с нищо. Тренираме много здраво и за мен не е проблем да провеждам мачовете във високо темпо в рамките и на трите рунда. Играх агресивно в първите две части, но в третата трябваше да бъда малко по-предпазлив, за да не се стигне до някоя аркада, защото ме очакват нови тежки битки", завяи Ибанес след срещата.

Снимка: АР/БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Нова българска победа в бокса: Натурализираният Ибанес смля украинец и е на мач от медала | Корнер.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!