Готви се сваляне на Рая Назарян. Задкулисни договорки на Христо Иванов и Кирил Петков

Автор:
Епицентър.бг

Свалянето на Рая Назарян като председател на парламента обсъждали Христо Иванов, Кирил Петков, представители на ДПС-Доган и хора на президента Радев, научи Епицентър. бг.

Целта е на абсурдната завера била да бъде сложен удобен на ПП-ДБ председател на парламента, който Радев да може да назначи по-късно за следващ служебен премиер. Ако тази група успеела да събере 121 депутатски гласа за свалянето на Назярян, то президентът им е обещал - когото изберат за шеф на НС, той да стане служебен премиер по "домовата книга", разказаха пред Епицентър.бг източници, запознати със сценария. Връзката на Христо Иванов и Кирил Петков с хората на президента ставала чрез бизнесмена Николай Вълканов.

Групата имала три цели: 

Първата е, елиминирането на Пеевски като председател на ДПС. За постигането й Христо Иванов допуска, по думите му "скандалната теза", да работи дори с Доган, когото яростно атакува преди четири години, акостирайки с надуваема лодка на плажа пред "Росенец".

"Трябва да приемем, че ще работим с тези, които са против Пеевски в ДПС", разкрива днес плановете на съзаклятниците в интервю за "Свободна Европа" подалият оставка като лидер на "Да, България", като уточнява, че това означава да се работи с Доган.

Христо Иванов обаче не пропуска да отбележи, че Доган е представлявал "предишните етапи на корупционната държава".

"Ще работим в трудна среда, в която не сме мнозинство и за да станем мнозинство, трябва да говорим с хора, които не мислят като нас", признава за предстоящите политически процеси Христо Иванов. 

В цялата тази схема най-скандалното е замесването на името на почетния председател на ДПС.

Д-р Ахмед Доган, който е заклет институционалист и винаги е работил за стабилността в държавата, едва ли би приел да участва в подобен заговор. Даже е абсурдно! Почетният председател на ДПС не би допуснал името му да се забърка в комплот, съчинен от болния мзък на Кирил Петков и реваншисткия устрем на Христо Иванов. В последното си писмо до депесарите д-р Доган се обявява против задкулисието в държавата, а сценарият на Петков-Иванов е най-яркият пример за задкулисие, с цел овладяване на институции за политически цели. 

Христо Иванов е толкова брутален в намеренията си, че публично лансира идеята си да използва почетния председател на ДПС като оръжие в създалото се "моментно тактическо взаимодействие".

„Трябва да приемем, че ще работим с тези, които са против Пеевски в ДПС. Тактически. Дори и после някой да бъде посочен, че е неморален“, откровеничи Христо Иванов, като уточнява, че има предвид работа с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

Доскорошният лидер на ДБ категорично не припознава Доган като политически партньор на ПП-ДБ, нито има намерение да го легитимира, той просто съветва ПП-ДБ да се възползват от "този тактически умен ход" (приобщаването на Доган), тъй като в момента се е отворил прозорец, за да бъде премахнат "последния модел на корупционната държава". 

Втората цел е назначаване на друг служебен премиер и друг вътрешен министър, а това минава през свалянето на Рая Назарян от най-високия пост в държавата. Това трябвало да стане на всяка цена с оглед на предстоящите избори, което би довело до предизвикването на парламентарна криза на старта на кампанията. Атаката срещу Назарян означава атака и срещу Борисов, който категорично стои зад нея.

Третата цел е спешното пускане в действие на т.нар. "президентска партия", която да участва в предсрочните парламентарни избори след три месеца и позиционирането й в следващия парламент.

Тъй като президентът Радев не може да я оглави, групата прави отново опити да склони бургаския кмет Димитър Николов да застане начело й. Това означава взривяване на ГЕРБ отвътре и отслабване на Борисов. 

ГЕРБ е единствената стабилна парламентарна сила, към която Радев е насочил усилията си да бъде разбита. "В момента Борисов е в щастлив, но дълбок неутралитет. Потънал като руска подводница", коментира поведението на лидера на ГЕРБ Христо Иванов. Това поведение на увереност, което демонстрира Борисов, дразни групата, която е насочила усилията си както срещу Пеевски, така и срещу него.

"Веднъж да сме тактически умни и като се отвори прозорец, да махнем и последния модел на корупционната държава", разкрива задкулистите договорки Христо Иванов пред "Свободна Европа".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Готви се сваляне на Рая Назарян. Задкулисни договорки на Христо Иванов и Кирил Петков

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!