Европейският шампион Епитропов счупи каръка за българското плуване в Париж

Снимка: Getty images, Корнер.dir.bg

Плувецът стана първият ни полуфиналист на Олимпиадата в коронната си дисциплина 200 метра бруст

Европейският шампион на 200 метра бруст Любомир Епитропов се класира за полуфиналите в коронната си дисциплина след много добро плуване на Олимпиадата в Париж.

25-годишният плувец от Велико Търново не успя да подобри личното си постижение, но времето му от 2:10.59 минути бе достатъчно да бъде сред най-добрите 16, като даде 13-о време в сериите.

Любо завърши трети в своята серия благодарение на много силна последна дължина, в която успя да изпревари двама от опонентите си.

Така той донесе първи финал за българския отбор, след като Петър Мицин не успя да преодолее сериите в двете си дисциплини, а същото се случи и с Габриела Петрова. За Епитропов това е второ поредно класиране на полуфинал на Олимпийски игри.

"Дойдох без някаква конкретна цел. Единствената е да се доближа до личните времена и да ги подобря. Ето че с малко по-слабо време стигнах полуфинал Надявам се да мога да дам всичко от себе си за евентуално влизане във финал. Не ме интересува какво очакват хората. Това е първото състезание, в което не чувствам никакво напрежение. Дошъл съм да се забавлявам и да дам най-доброто от себе си.

Плуването се усещаше добре. Надявам се следобед да мога да тръгна по-бързо и да завърша по-бързо. Съсредоточавам се върху себе си и се абстрахирам върху каквито и да е приказки. Това да съм знаменосец беше голямо преживяване и щеше да направи олимпиадата запомняща се за мен, дори да не се бях класирал на полуфинал", каза Епитропов след плуването си.

Полуфиналните плувания на 200 метра бруст са тази вечер от 21:44 часа българско време.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Европейският шампион Епитропов счупи каръка за българското плуване в Париж | Корнер.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!