Ново силно гребане прати Десислава Ангелова на полуфинал в Париж

Снимка: Getty images, Корнер.dir.bg

Десислава Ангелова направи ново силно гребане и се класира за полуфиналите на скиф на Олимпийските игри в Париж.

Българката, която е пета от последното Световно, завърши на трето място в своята четвъртфинална гонка, което бе достатъчно за място сред най-добрите 12 в дисциплината.

Ангелова даде време от 7:41.25 минути като бе изпреварена от австралийката Тара Ригни, завръшила на 10.3 секунди пред нея, както и от американката Кара Колер, завършила на 6.3 секунди пред българката.

Тези три състезателки бяха на трето, четвърто и пето място на Световното преди година, като сега се подредиха в същия ред в тази гонка.

Макар и на трето място, класирането на полуфинал в нито един момент не бе под въпрос за Десислава Ангелова, която имаше комфортна преднина пред четвъртата Беатрис Тавареш от Бразилия.

Освен това, виждайки огромния си аванс и трите фаворитки в тази гонка очевидно спестиха сили, защото за тя предстои тежък полуфинал в четвъртък от 10:30 наше време. Тогава целта отново ще бъде място сред първите три в гонката.

Иначе спрямо сериите в събота, които Десислава Ангелова преодоля също толкова комфортно, времето на българката бе с 1,5 секунди по-добро. Нейното време обаче е най-слабо от състезателките, които се класираха на полуфинал.

"Добре премина гонката - както го бяхме говорили с моя треньор. Чувствах се добре и успях да се класирам. Като цяло целта беше да съм в първите три и не гледах постоянно с какво време вървя. Чувствах се добре и предния път, и сега.

Оттук насетне вече изключително много се изравняват силите и вече ще видим какво ще се случи след два дни. Целта ни е достигане до финала", сподели тя пред БНТ след края на гонката си.

Ето и участничките, класирали се на полуфинал:

Четвъртфинал 1: Тара Ригни (Австралия), Кара Колер (САЩ), Десислава Ангелова (България)

Четвъртфинал 2: Каролин Флорин (Нидерландия), Александра Фьостер (Германия), Татяна Климович (Русия)

Четвъртфинал 3: Емма Туиг (Нова Зеландия), Аурелия Янцен (Швейцария), Вирджиня Диас Ривас (Испания)

Четвъртфинал 4: Виктория Сенкуте (Литва), Хана Пракацен (Узбекистан), Магдалена Лобнинг (Австрия)

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ново силно гребане прати Десислава Ангелова на полуфинал в Париж | Корнер.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!