Сестри Стоеви победиха близначки от САЩ и са на олимпийски четвъртфинал!

Снимка: Getty images, Корнер.dir.bg

Нашите момичета изиграха най-силния си мач от началото на турнира

В третото си участие на Олимпийски игри най-добрият ни тандем в бадминтона - Стефани и Габриела Стоеви, успяха да се класират за елиминациите.

В Париж нашите момичета успяха да победят категорично американските близначки Ани Ксу и Кери Ксу с 2:0 гейма - 21:18 и 21:12.

По този начин си гарантираха едно от първите две места в групата с актив от две победи и една загуба. Това е първото им класиране за четвъртфинал в олимпийския турнир, след като на Игрите в Рио 2016 и Токио 2020 не успяваха да преодолеят началната фаза.

Днес сестрите бяха много уверени и концентрирани и не направиха почти никакви непредизвикани грешки, като вторият гейм бе изключително добър за тях, влизайки в много дълга точкова серия в края.

Те направиха супер подарък на своята треньорка Петя Неделчева, която днес навършва 41-годишна възраст.

Снимка: БТА

След края на състезателния ден в турнира на двойки ще стана ясно кои ще са съперничките на сестри Стоеви в четвъртфиналите.

Снимка: Getty Images

"Малко бяхме притеснени, тъй като знаем колко е важен този мач за нас. Трябваше да го вземем на 100%, чак като взехме първия сет успяхме да се успокоим и да заиграем по-добре.

Имаше леко напрежение. Това оказа влияние на играта ни. За първи път играеме срещу тях, досега ги бяхме гледали само в интернет.

Това беше основната ни цел, да преминем групата. Предишните пъти не успяхме да го реализираме, може би бяхме неопитни. Независимо какъв ще бъде жребият, ние постигнахме това, за което бяхме дошли. Всичко оттук нататък е бонус", казаха момичетата ни след мача.

По-късно днес е мачът на представителката ни на сингъл Калояна Налбантова срещу състезаващата се за Франция Ки Ксуефей.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Сестри Стоеви победиха близначки от САЩ и са на олимпийски четвъртфинал! | Корнер.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!