Главчев с идея: За да няма опашки на "Кулата", да се кара по-бавно по магистралата

Автор: mediapool.bg

Задръстванията на граничния пункт "Кулата" могат да бъдат намалени, ако по магистрала "Струма" се кара по-бавно. Тази идея презентира премиерът Димитър Главчев в понеделник. Той бе на пункта заедно с вътрешния министър Калин Стоянов, за да обсъдят мерки за облекчаване на трафика.

По традиция през лятото „Кулата“ е един от най-натоварените гранични. Обичайно там се чака поне 40 минути за преминаване в Гърция. Неведнъж през годините се е говорило за допълнителни мерки, но трайно решение досега не е намерено.

Сега идеята на Главчев е скоростта в края на магистралата да се намалява с временни пътни знаци. 

"Дойдохме с министър Стоянов да видим какво е точно положението. Ако посетите, ще видите, че са взети мерки, не е като преди. Разбира се, че може да стане още по-добре. Тука се шегувахме с колегите от Гърция, че най-добре ще стане като влезем в сухопътния Шенген, но така или иначе имаме някои идеи", обясни Главчев.

Една от тях е да се разделят трасетата за различните проверки – за държави-членки и за трети страни, тъй като процедурите са различни.

"И другото – с временни пътни знаци може да се ограничава от по-далеч на магистралата скоростта, защото иначе тука се образува една тапа. От магистралата всички идват и тука става фуния", каза министър-председателят.

Засега не е ясно дали тези мерки ще бъдат въведени, защото са на етап обсъждане.

Източник: mediapool.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Главчев с идея: За да няма опашки на "Кулата", да се кара по-бавно по магистралата | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!