ISW: Путин показа мощна антизападна коалиция от 31 държави на военноморския парад в Санкт Петербург (видео, снимки)

Glasove.com

Руският президент Владимир Путин използва празненствата за Деня на Военноморския флот, за да демонстрира формирането на мощна антизападна коалиция от редица азиатски и близкоизточни страни, пише в поредния си доклад базираният във Вашингтон "Институт за изследване на войната“ (ISW), предават УНИАН и "Фокус".

На парада в Санкт Петербург са участвали кораби от ВМС на Китай, Алжир и Индия. В същото време присъстваха значително повече представители на държави - 31 държави, сред които Азербайджан, Венецуела, Виетнам, Куба, Либия, Мианмар, Сирия, Катар, Обединените арабски емирства и страните от Южна Африка.

 

 

Анализаторите обърнаха внимание на факта, че заместник-министърът на отбраната на Руската федерация Александър Фомин се срещна с командващия ВМС на Народноосвободителната армия на Китай Ху Чжунмин и обсъди с него сътрудничеството между страните във военноморската сфера.

 

 

Освен това той проведе подобна среща с командващия ВМС на Мианмар Уин Хтейн. В същото време руският външен министър Сергей Лавров се срещна с външния министър на Малайзия Мухамад Хасан в Куала Лампур и се договориха за разширяване на руско-малайзийските дипломатически контакти.

 

 

"Русия напоследък засили сътрудничеството с редица от тези държави, включително Венецуела, Куба, Индия и Виетнам“, добавят експертите.

 

 

 

 

Източници: Агенция "Фокус", Х, kremlin.ru

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ISW: Путин показа мощна антизападна коалиция от 31 държави на военноморския парад в Санкт Петербург (видео, снимки) | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!