Вицепремиерът на Словакия няма да отиде на закриването на Олимпиадата заради церемонията по откриването

Glasove.com

Вицепремиерът на Словакия Томаш Тараба отказа да отиде на церемонията по закриването на Олимпийските игри поради недоволство от церемонията по откриването. „Трябваше да представлявам Словакия на церемонията по закриването, но тази Олимпиада за нормалния свят винаги ще бъде отвратителен символ на извратения упадък, който злоупотреби с красотата на спорта и го превърна в прогресивен политически театър. Затова реших да не участвам в церемонията по закриването“, написа той на страницата си във Фейсбук.

Церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж на 26 юли беше помрачена от няколко инцидента - олимпийският флаг до Айфеловата кула беше окачен с главата, дикторите на събитието обявиха, че спортисти от Южна Корея са представители на КНДР. Зрителите започнаха да напускат трибуните още преди началото на представлението поради лоша видимост. Останалите трябваше да гледат какво се случва в проливния дъжд. Християните по света също така разкритикуваха провокативната пародия на картината "Тайната вечеря".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Вицепремиерът на Словакия няма да отиде на закриването на Олимпиадата заради церемонията по откриването: Тя е символ на извратения упадък | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!