Започна ли изтеглянето на реклами от Олимпиадата заради подигравката с „Тайната вечеря“?

Снимка: X/Twitter

Автор: Обективно

Една от най-големите телекомуникационни компании в САЩ, C Spire, обяви решението си да оттегли рекламата си от Олимпиадата в Париж след трансджендър пародията на „Тайната вечеря“ по време на церемонията по откриването, заявявайки, че служителите й са шокирани от изпълнението.

„Бяхме шокирани от подигравката с „Тайната вечеря“ по време на церемонията по откриването на Олимпиадата в Париж. C Spire ще изтегли рекламата си от Олимпиадата“, се казва в изявление на компанията.

Церемонията по откриването се състоя в петък и много потребители в социалните мрежи изразиха възмущението си от пародията на „Тайната вечеря“, в която участваха представители на ЛГБТ движението. Собственикът на социалната мрежа X Илон Мъск коментира, че сцената е била изключително неуважителна към християните.

Организаторите на Олимпиадата в Париж излязоха с кратко извинение в неделя, след като бяха подложени на тежки критики от религиозни групи и зрители за включването на непристойна сцена в церемонията по откриването, която наподобяваше „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи. Конференцията на католическите епископи във Франция я заклейми като „подигравка“.

„Никога не сме имали намерение да се покаже неуважение към религиозна група“, каза говорител на „Париж 2024“. – „Ако хората са се обидили, ние, разбира се, наистина съжаляваме.“

Въпросната сцена на пешеходния мост на река Сена включваше група танцьори и драг кралици, подредени от едната страна на банкетна маса, включително DJ Барбара Бъч, описана от организаторите като „ЛГБТ икона“. Сцената продължи с гола фигура, боядисана в синьо и изиграна от изпълнителя Филип Катерина, пеещ непристойна песен в образа на Дионис, гръцкия бог на виното. Сред изпълнителите на масата имаше и дете.

„Банкетната маса се трансформира в дансинг, за да покаже разнообразие от танцови стилове“, според собственото описание на сцената от организаторите.

Конференцията на католическите епископи на Франция заяви в събота, че някои елементи „направиха християнството обект на подигравки, за които дълбоко съжаляваме. Тази сутрин мислите ни са с всички християни от всички континенти, които бяха обидени от възмутителността и провокацията на няколко сцени.“

Малтийският архиепископ Шарл Шиклуна написа в публикация в социалните мрежи, че е изпратил съобщения до френския посланик в Малта, „изразявайки притеснение и разочарованието на много християни от безпричинната обида към Евхаристията по време на церемонията по откриването“.

Инцидентът не беше единствения проблем, с който игрите се сблъскаха още в самото начало. В неделя планът за плувна част от триатлона в Сена през следващата седмица беше поставен под въпрос, тъй като високите нива на бактерии, причинени от проливния дъжд, принудиха организаторите да отменят тренировка в реката.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Започна изтеглянето на реклами от Олимпиадата заради подигравката с „Тайната вечеря“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!