Какво вещае ЧЕТВЪРТИЯТ КОННИК?

Добрите хора не се нуждаят от закони, за да се държат правилно...

ЧЕТВЪРТИЯТ КОННИК

акад. Петър Иванов, facebook

ЦЕНТРАЛНАТА ФИГУРА В ЦЕРЕМОНИЯТА НА ОТКРИВАНЕТО НА ОЛИМПИАДАТА БЕШЕ ГАЛОПИРАЩ ПО ЧЕРНАТА ВОДА НА СЕНА МЪРТВО БЛЕД КОННИК.
Какъв символ е той и какво е посланието, което ни носи при Откриването на игрите, те са събитие, в което участва целият свят?
Според мен, съвсем е ясна препратката към Светата Библия, по-точно към Апокалипсиса (на гръцки αποκάλυψις значи „откриване“), Откровение (откриване) на Св. Йоан за края на света.
Там се говори за четиримата конници: бял (победата), червен (войната), чер (глада) и блед, или бледосив, това е четвъртият конник.
"И видях, и ето, пепелявосив кон и името на яздещия на него беше Смърт, и Адът вървеше след него; и им бе дадена власт над четвъртата част от земята да умъртвят с меч, с глад, с мор и със земните зверове." (Откр. 6:8)

Тъкмо Четвъртият конник галопираше из Париж, луташе се насам-натам, той носеше Огън, който огън в целия валпургиев контекст на церемонията символизираше (пророкуваше) едно единствено нещо: Световен Пожар.

Добрите хора не се нуждаят от закони, за да се държат правилно...

Дано богохулстващите шизофреници да са сбъркали в прорицателството си, или аз, грешният, нещо да не съм доразбрал.
акад. Петър Иванов

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ето какво вещае Четвъртият конник от Олимпиадата в Париж! Лоши дни чакат Света - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!