Не слушайте хората, които ви казват, че реакцията във Франция е еднозначна възхита от снощната церемония

Ружа Райчева

Не слушайте хората, които ви казват, че реакцията във Франция е еднозначна възхита от снощната церемония. Като прегледате коментарите във форумите и YouTube и си ги преведете от френски, ще видите абсолютно същия процент от обществото (както и тук), ядосани от видяното.

Ядосани не защото е нещо “невиждано и революционно”, а защото беше безвкусно, не на място, нямаше нищо общо със спорта и се превърна в поредната ненужна демонстрация, която разбуни хората и подсили разделението, вместо да ни обедини. Честитка.

Колкото до французите - поне половината нация днес се черви от срам и им се иска друго да беше показано от Франция. А то можеше.

Нещо много важно - разбира се, че всеки има право да обича когото си поиска и да изглежда както си поиска. Не сме открили топлата вода тук. Подобни демонстрации като вчерашната обаче само влияят в ощърб на различните - тези, които уж трябва да спечелят от това безумие, само губят и събират омраза.

Но хайде - нека приемем, че по някаква причина по време на откриването на Олимпийските игри нещо налага да се говори за човешките интимни отношения. Защо тогава нямаше двойка хетеросексуални мъж и жена, които да влязат в някоя стая и многозначително да затворят вратата?

Нали сме равни и всички трябва да сме “представени”? Нали Олимпийските игри са символ на световното единство?

Според вчерашния етюд обаче - 90% от човечеството не съществува, или по-скоро трябва да се прави, че не съществува и тихо да се съобразява с цялата тази вълна от наложена (mandatory) толерантност - вече във всяка една сфера на животите ни.

Ето това е проблемът. А не, че “Ганя” са твърде прости, за да проумеят “френската напредничавост”, драги морализатори. Това е проблемът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Не слушайте хората, които ви казват, че реакцията във Франция е еднозначна възхита от снощната церемония

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!