ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Калин Стоянов: Вижда се труп на входа на склада в Елин Пелин

ПИК

Извънреден брифинг "на терен" до все още недостъпния склад в Елин Пелин даде министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Новината, която съобщи пред журналисти, бе:

"Вижда се труп на входа на склада".

"Ще бъдем доста предпазливи", отбеляза той и заяви, че въпреки сложната ситуация ще бъде направено всичко възможно, за да бъде извадено тялото.

На този етап не може да се каже на кого е трупът - на 20-годишния син на собственика на складовете или на 60-годишен мъж, отбеляза вътрешният министър.

Той заяви, че въпреки все още рисковата ситуация днес ще започнат и процесуално-следствените действия. Към 9 ч. на терен ще влязат следовател и прокурор.

И допълни: "Има двама души очевидци. Единият е охраната, извел доц. Шишков и дъщеря му. Другото момче, което също е било на местопроизшествието, в продължение на 15-20 минути е било вътре, докато реално се е развивал пожарът и са се случвали гърмежите. Младежът се опитал да се скрие в микробус, но впоследствие успял да се измъкне и избяга. Спрял случаен автобус, който го откарал до гарата. От там се обадил на майка си, тя пристигнала и го прибрала. Но вероятно заради шока, вече вкъщи, той не се обадил на полицията, а си пуснал телевизора".

Впоследствие младият мъж е установен.

По първоначални данни той е бил в средата на складовото помещение. Всичко е започнало с един взрив, от входа на складовата база, където е и бил офисът на фирмата. От там вероятно се е изнасяла техниката, която е трябвало да бъде доставена за тържество.

"Тепърва се установяват абсолютно всички факти и обстоятелства. Кой какъв е бил и ако не е работил във фирмата, какво е правил в складовете. Предстои дълго и тежко разследване от страна на прокуратурата и следствието. Трябва да се установи какво точно е имало в складовете, какво е имало в офисите. Това е фирма, една от най-сериозните в този бранш в България. Работи със стоки от Китай и Индия. Освен това се занимава и със сериозен износ. Въпрос на време е да се установи какво е имало по документи, а каква е била реалността - е съвсем друго", коментира още министърът.

И отново подчерта: "Предстои едно изключително тежко разследване".

Разпитан е и собственикът.

"Помещението, където са започнали взривовете, е напълно разрушено. Дебели стени са изхвърчали на десетки метри в слънчогледите", заяви Стоянов.

Той обясни, че още вечерта в деня на взривовете са проследени телефонните клетки на двамата изчезнали. "Вероятно хората, за които се съмняваме, са вътре в изгорелия склад", заяви той.

Министър Калин Стоянов изказа искрените си съболезнования към семейството на загиналите доц. Шишков и дъщеря му.

В края на брифинга той обясни, че по време на адския инцидент в складовете са били шестима души - загиналите доц. Петър Шишков и дъщеря му, двамата изчезнали мъже и оцелелите по чудо охранител и младо момче.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Калин Стоянов: Вижда се труп на входа на склада в Елин Пелин - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!