И Mazda сменя емблемата си

Радослав Славчев
Автор във Fakti.bg

Японският автомобилен производител е подал заявление за регистрация на нова търговска марка. Според слуховете компанията подготвя замяна на логото на марката, по подобие на повечето европейски марки.

Според вътрешна информация, на автомобилите Mazda ще се появи актуализирано лого. Въз основа на документацията, открита от Drive, новото лого изглежда като по-изчистена и опростена черно-бяла версия на използваната в момента емблема.

Mazda за първи път представи познатото лого с V-образно крило през 1997 година. Оттогава компанията го представя в три леко различни варианта, като сега на ход е нов, двуизмерен вариант.

И Mazda сменя емблемата си - 2

Съобщава се, че актуализираната емблема е регистрирана заедно с нова търговска марка с името на компанията с главни букви и нов шрифт, използван за брандиране на Mazda Foundation и на автомобили като Mazda 3.

Автомобилният производител отказа да коментира въпроси на журналистите относно новата търговска марка, така че не е известно със сигурност дали компанията ще претърпи пълно ребрандиране или логата просто ще бъдат използвани в някое подразделение на компанията.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: И Mazda сменя емблемата си ᐉ Новини от Fakti.bg - Авто | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!