Почина и младата жена, пострадала при взривовете край гара Елин Пелин

Снимка: БТА, Днес.dir.bg

Отвориха пътя между Елин Пелин и гарата

Почина младата жена, която пострада много сериозно при взривовете край Гара Елин Пелин в четвъртък, съобщиха от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

20-годишната Кристина Шишкова беше транспортирана в университетската болница в изключително тежко състояние - с 85% изгаряния и . Въпреки всички усилия, които положиха екипите, тази нощ тя почина.

Вчера почина 48-годишният баща на момичето, който също беше приет в "Пирогов" с тежко обгазяване и 35% изгаряния след взривовете в складовете за фойерверки. Той е доц. Петър Шишков - преподавател в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски".

Складовете за фойерверки между Елин Пелин и Гара Елин Пелин избухнаха около 168.30 часа в четвъртък, като в резултат се образува огромен разрастващ се пожар. При инцидента пострадаха тежко 20-годишната и нейния баща. Други двама са в неизвестност. Опитите да се стигне до тях, останали в горящите сгради, вчера бяха неуспешни.

В късния следобед вчера специалистите обявиха, че опасност от нови силни взривове в склада за фойерверки няма и евакуираните хора се завърнаха по домовете си, но много къщи са с щети.

И тази нощ се чуваха остатъчни взривове от предишните 5 склада, където продукцията е на палета с различни нива. Гърмежите са изолирани.

Току що беше отворен пътят между Елин Пелин и гарата. Ситуацията се нормализира. Качеството на въздуха се подобрява и е напълно в нормите.

Над складовете има съвсем лек дим. Все още въпросите след взривовете тук са повече от отговорите.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Почина и младата жена, пострадала при взривовете край гара Елин Пелин | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!