България гори, политиците се карат

Retro.bg

Валерия Стефанова, Лондон

О, неразумни управлявали и управляващи! Мъдрият народ е казал: „Ум царува, ум робува, ум патки пасе“. Стигнахте най-ниското ниво и вместо патки да пасете, вие продължавате да причинявате зло на България. Месец вече „работи“ 50-ият парламент, а ние наблюдаваме единствено лични разправии и отмъщения. Станахте за смях и резил, показахте истинските си лица. Оклепани до уши да си позволявате да черните другите, е невиждана наглост. Толкова сте самовлюбени и твърдоглави, че не можете да разчетете сигналите, които природата ни дава през последните години. Заради вашето безумие, некадърие, кражби и безхаберие тази природа напоследък ни атакува с невиждани наводнения, потопи и огромни, изпепеляващи пожари. Донякъде вина има човекът със своята небрежност, но главната, основната вина е на управляващите, на всички за тяхното действие или бездействие.

Природните наказания показват за сетен път колко сте далеч от нуждите на народа и колко нищо не сте направили за сигурността му. България гори, огромните пожари изпепеляват домовете на хората, животни, човешки труд и живот. Хора остават под открито небе. Единственото останало са дрехите на гърба им. Давят се в сълзи, гледайки изпепеления дом, овъглените птици, кученца, животни.

Основателно възниква въпросът, къде и за какво отидоха 165 млн. лв., планувани за подмяна на пожарната техника? Безотговорно и лекомислено подарихте бетеерите на Украйна, за да се мъчат днес хората с допотопната техника, управлявана от двама водачи, с два лоста и в която температурата достига до 90 градуса, когато навън са 40. Тези трошки от 1978 г. са срам за XXI век и най-вече за вас!

Неразумни, докога вие, 5 процента, ще живеете на гърба на останалите 95%? Не разбрахте ли колко е негодна вече политическата ви система, че вие нямате нищо общо с демократичното управление, че антикорупционната ви борба са халосни приказки, че сте лишени от антикорупционна видимост? Доказахте, че за вас е важна визията за пари, за отнемане на бизнеси, за постове.

Неразумни, протягащи ръце непрекъснато към овладяване на власт и държава, спрете сами, инак гневът и отвращението, които предизвиквате, ще ви пометат! Вслушайте се в сигналите на природата, вгледайте се в знаците, които дава!

Кой умник реши и изчисли, че първоначално на тези хора трябва да се дадат по 1578 лв.? Че това са хора, останали на гола поляна, загубили всичко, събирано цял живот? Но за да са съпричастни към ставащото, към човешката болка, те трябва да носят в себе си разум, чувства, воля и морал. За съжаление, с всички тези качества те отдавна са се разделили завинаги. Няма ли поне капка съвест останала, че да проговори и най-после да просветне в тази държава?

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: България гори, политиците се карат   - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!