Христо Иванов и Лозан Панов на разпит за Мартин Нотариуса и Пепи Еврото

INTRIGI.BG

Лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски поиска временната комисия, която проучва дейността на групите около Мартин Божанов – Нотариуса и Петьо Петров – Пепи Еврото, да извика и изслуша Лозан Панов и Христо Иванов.

Пеевски не е член на комисията, но се появи в началото на заседанието, за да направи своето искане. Причината е, че на предишното заседание на комисията името му било забъркано от „партиите на кеша” ПП и ДБ , че има нещо общо с делата на „Булгартабак“, а те го направили, защото били притеснени от предстоящите разкрития, които той ще направи.

Затова Пеевски поискал справка от Софийската градска прокуратура дали докато е бил следовател е имал нещо общо с делата на „Булгартабак“, с Петьо Петров-Еврото и Нотариуса.

Отговорът на СГП беше прочетен от Хамид Хамид.

От него стана ясно, че докато е бил в следствието, Делян Пеевски не е участвал в разследвания, свързани с „Булгартабак“, не е разследвал заедно с бившия следовател Петьо Петров и не е разпитвал Нотариуса.

Председателят на ДПС направи и свое предложение. Той поиска на следващото заседание да бъдат изслушани Лозан Панов и Христо Иванов. Христо Иванов трябвало да бъде разпитан дали е предлагал зам.-главни прокурори, дали е имал среща с главния прокурор и за връзките му със Съюза на съдиите.

Одиозната „йористка” от ПП-ДБ Надежда Йорданова се противопостави.

Хамид Хамид обаче обясни, че припознава предложението на Пеевски, защото било нагло лица, които са забъркани в корупционни сделки, да говорят за корупционни сделки.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Христо Иванов и Лозан Панов на разпит за Мартин Нотариуса и Пепи Еврото - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!