Нона Йотова ще оглави партия „Стефан Данаилов“?

Retro.bg

Скоро предстои учредителнатаконференция на политическа партия „Стефан Данаилов“. Приоритети в нейната програма са борбата за развитие на културата у нас, както и страната ни да настигне по всички основни показатели ЕС, пишат медии. Идеята за формация, която да защитава правата и интересите на българските певци, музиканти и хора на изкуството, хрумва миналата година на известния естраден текстописец и близък приятел на Емил Димитров Константин Пашкулев.

След допитване станало ясно, че десетки хора от музикалната и актьорската гилдияжелаят да видят начело на партията Нона Йотова. Тя им се струва подходяща не защото като Стефан Данаилов е свързана с БСП, а защото съчетава в себе си певеца и актьора.

Друго предпочитано от актьори, музиканти и певци име зашефското място било на актрисата Албена Михова.
Още когато инициативата за формирането на такава партия бе в зародиш, срещу нея скочи актрисата Ирен Кривошиева – майка на единствения син на Стефан Данаилов – Владимир.

„Няма да позволим с Владимир, който е наследник на Стефан, да употребяват по този начин името на баща му!“, категорична бе Кривошиева.
В крайна сметка се оказа, че нито тя, нито Владимир Данаилов притежават монопол върху името на Ламбо и най-прясното формирование на новия политически небосклон у нас може да се сражава за място под слънцето под названието „Стефан Данаилов“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Нона Йотова ще оглави партия „Стефан Данаилов“? - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!