Ексклузивно! Гръмналите складове в Елин Пелин – логистичен център за износ на снаряди?!

Би Нюз

Тръмп: Русия е военна машина, победиха Хитлер и Наполеон, трябва да сложим край на тази война

В гръмналите складове край Елин Пелин е имало тротил, сочи гореща версия от населеното място на 20 км. от София. Вероятно в боеприпаси и снаряди, чакащи износ. Тази версия рязкааха за BNEWS жители от района.
Ако се вгледаш внимателно във взривовете, имаше образувана гъба, което означава наличие на взрив тротил.

Руски "Искандер-М" унищожи 100 бойци на ВСУ в Харков, от тях 40 чуждестранни инструктори

Българската армия търси млади с много карма за фира с карма рап... (видео)

Ударна вълна от фойерверки няма как да се получи на такова разстояние. Има унищожена покъщина, счупени прозирци, паднали тавани и мазилка. При повторния взрив зад гърба на Главчев се появи още една втора гъба. После димът стана катранено черен. Пиратки и фойерверки не правят подобни димни гъби с такъв цвят.

Снимка Нова ТВ:

Дали тротилът в складовете има връзка с мощния износ на оръжия, бомби, снаряди и боеприпаси от България е вторият въпрос.
Според местни жители, които отдавна са против складовете с взривове до домовете им, там може да са складирани снаряди и бомби, които се изнасят през ЖП гарата и Летище София. Елин Пелин е най-подходящият логистичен център в България заедно с Пловдив, Варна и Бургас.

Коментарът от МВР само подсилва слуховете.

В единия от складовете край Елин Пелин е имало пиротехника с около 2 тона тротилов еквивалент. Количеството на самите фойерверки готова продукция нямаме данни какво е. Знаем, че складът е бил доста добре технологично оборудван и е бил добре зареден. Това каза главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

Друго съмнително обстоятелство е, че засега собствениците остават в сянка. Един от тях, представил се за Тодор Попов, първото, с което излезе пред избрана медия (БТВ) бе …,че в склада нямало тротил. Нито се чу гласа му, нито се видя.

По БНТ се обади друг собственик. И отново не предостави никаква информация.

Нямаме представа на какво се дължи пожарът в склада за фойерверки. Това съобщи Емил Йорданов от фирмата собственик на склада „Енигма“ ООД, предаде БНТ. 

До момента компанията няма подобни инциденти, допълни Йорданов. По думите му от фирмата не разполагат с повече информация. Техен представител пътува към района на инцидента. 

Освен, че собствениците и шефовете на складовата база (или оръжейните складове) липсват, липсват отговори на двата най-важни въпроса. Колко са хората били вътре по време на взрива? Какво точно се е съдържало във взривените бази?

МО вече прати Химическото поделение от Мусачево, но трябва да се следи и за радиация наред с химическо замърсяване на въздуха, след като има образувана и гъба от взрива.

Ако това е таен склад за оръжие, версията за саботаж въобще не е изключена. Но кой идиот би си помислил да държи тонове бомби насред гъсто населено място.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ексклузивно! Гръмналите складове в Елин Пелин - логистичен център за износ на снаряди?! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!